Türkiye’deki havuç üretiminin yaklaşık %65’ini karşılayan Konya’nın Meram ilçesinde, Ocak ayında tül altı yöntemiyle ekilen ilk havuçların hasadına başlandı. Kademeli olarak yapılan ekimler sayesinde bölgede hasatlar Aralık ayı sonuna kadar sürecek.
İlk hasatlarda dekar başına yaklaşık 5 ton verim elde edilirken, havuç fiyatlarının kilogram başına 20 TL dolayında seyrettiği bildirildi.

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Soylu, Meram’ın havuç üretiminde sahip olduğu potansiyele dikkat çekerek, şunları söyledi: “
Türkiye'deki havuç üretimin %65'ini gerçekleştiren Konya'mızın Meram ilçesinde Ocak ayında tül altı ekilen ilk havuçların hasatı başladı. Kademeli ekim sayesinde hasatlar Aralık ayı sonuna kadar devam edecek. İlk hasatta verimler 5 ton/da, fiyatlar 20 TL/kg dolayında seyrediyor.”