Konya Sanayi Odası (KSO) Başkanı Mustafa Büyükeğen, İstanbul’da düzenlenen SAHA 2026 Uluslararası Savunma ve Havacılık Fuarı’na katılarak savunma sanayisinin önde gelen temsilcileriyle bir araya geldi. Fuarda stant açan Konyalı firmaları da ziyaret eden Büyükeğen, Konya’nın savunma ve havacılık alanındaki yükselişine dikkat çekti.

KSO Başkanı Mustafa Büyükeğen’e fuar ziyaretinde Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmet Küçükbacak, Mehmet Kaçmaz ve KSO öncülüğünde kurulan Bütünsel Güvenlik, Sağlık ve Teknoloji Kümelenmesi (BÜSAT) Başkanı Hıfsı Soydemir eşlik etti.

Heyet, fuar kapsamında Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Musa Heybet, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Metin Tokel, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İhsan Kaya, Aselsan Genel Müdürü Ahmet Akyol ve TEI Genel Müdürü Mahmut Faruk Akşit ile görüşmeler gerçekleştirdi.

Fuarda yer alan Konyalı firmaların stantlarını da ziyaret eden Başkan Büyükeğen, firmaların üretim kabiliyetleri ve yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Ziyaret sonrası değerlendirmelerde bulunan Büyükeğen, savunma sanayisinin Türkiye’nin stratejik dönüşüm alanlarının başında geldiğini belirterek, Konya’nın bu alandaki üretim kapasitesiyle her geçen yıl daha önemli bir merkez haline geldiğini söyledi.

Konya’nın savunma ve havacılık alanında en fazla ihracat yapan 4 şehir arasında bulunduğunu ifade eden Büyükeğen, “Milli Savunma Bakanlığı Askeri Fabrikalar Genel Müdürlüğü Onaylı Tedarikçi Listesi’nde 59 firma ile Türkiye’de üçüncü sırada yer alıyoruz. SAHA 2026’da firmalarımızın ortaya koyduğu üretim kabiliyetlerini görmekten büyük memnuniyet duyduk. Konya sanayimiz, üretim gücü, mühendislik altyapısı ve nitelikli insan kaynağıyla savunma sanayinde her geçen gün daha güçlü bir konuma yükseliyor” dedi.

Konyalı firmaların yerli ve milli üretime sağladığı katkının gurur verici olduğunu kaydeden Büyükeğen, Konya Sanayi Odası olarak şehirde savunma ve havacılık ekosisteminin gelişmesi için çalışmalar yürüttüklerini aktardı.
Büyükeğen ayrıca, sektörün Anadolu’daki en büyük buluşmalarından biri haline gelen Konya Savunma Sanayi Tedarikçi Buluşmaları etkinliğinin 9’uncusunun 2027 yılında gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi.