Konya
Açık
2°
Aksaray
Kapalı
4°
Karaman
Parçalı az bulutlu
4°
Ara
Anadolu'da Bugün Konya Haberleri Konya İl Sağlık Müdürlüğü duyurdu! Ücretsiz tedavi için çalışmalar başladı!

Konya İl Sağlık Müdürlüğü duyurdu! Ücretsiz tedavi için çalışmalar başladı!

Konya Haber: Konya il merkezi ile ilçelerinde ağız ve diş sağlığı hizmeti sunan kamu sağlık tesislerinin başhekimleri ile değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. İl Sağlık Müdürü Mehmet Koç, Konya'da ücretsiz tedavi için proje yaptıklarını söyledi

Okunma Süresi: 2 dk

Konya Haber: Konya il merkezi ile ilçelerinde ağız ve diş sağlığı hizmeti sunan kamu sağlık tesislerinin başhekimleri ile değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç başkanlığında düzenlenen toplantıda 2023 yılı ilk 6 ayında muayene olan hasta sayıları ile dolgu, kanal tedavisi, diş çekimi, protez gibi yapılan girişimsel işlemler istatistiki veriler eşliğinde değerlendirildi. Sağlık tesislerinde açılan MHRS oranları ve genel anestezi alarak diş tedavisi yaptıracak olan engelli ve çocuk hastaların işlemlerini hızlandırabilme adına neler yapılabileceği konusu da toplantıda detaylı bir şekilde istişare edildi.

6-4.jpg

Ağız ve diş sağlığı hizmetlerinde vatandaşların mağduriyet yaşamamaları adına başta MHRS oranlarında olmak üzere pek çok alanda önemli adımlar attıklarını ifade eden Prof. Dr. Koç, ilimizde ağız diş sağlığı merkezi ve kamu hastanelerimizle birlikte toplamda 297 diş ünite ve 318 diş hekiminin hizmet verdiğini söyledi. 2023 yılının ilk 6 aylık diliminde 636 bin 285 vatandaşa ağız-diş muayenesi yapıldığının altını çizen Prof. Dr. Koç, aynı dönem içerisinde 149 bin 700 dolgu, 59 bin 345 kanal tedavisi ve 149 bin 711 protez yapıldığını belirterek girişimsel işlem sayılarının da bu dönemde önemli oranda arttığına dikkati çekti.

4-5.jpg

Vatandaşlarımızın, kamuya ait sağlık tesislerinde ücretsiz bir şekilde diş tedavilerini yaptırabilmeleri adına yeni projeler üreterek çalışmaya devam ettiklerini vurgulayan Prof. Dr. Koç, “Geçtiğimiz hafta içerisinde şehrimizin en büyük ağız ve diş sağlığı hastanesinin temelini attık. İnşallah 2024 yılı Ekim ayı içerisinde bu hastanemizi hizmete açacağız. Bunun yanı sıra 42 ünit kapasiteli Meram Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimizi, Meram Devlet Hastanemizin ameliyathaneleriyle entegre ederek özellikle çocuk ve engelli vatandaşlarımızın genel anestezi veya sedasyonla yapılacak olan tedavilerini yapabilme olanağı yakaladık” diye konuştu.


İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Koç’un konuşmasının ardından Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkan Yardımcısı Uz. Dr. Mustafa Parlayıcı tarafından sunum gerçekleştirildi. Toplantı, yapılan sunumun ardından genel değerlendirmelerin yapılmasıyla sona erdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *