Konya
Açık
-0°
Aksaray
Parçalı az bulutlu
-1°
Karaman
Parçalı az bulutlu
0°
Ara
Anadolu'da Bugün Konya Haberleri Konya İl Başkanı Hasan Yel: "Yeniden Refah Partisi 650 bin üyeyi aştı"

Konya İl Başkanı Hasan Yel: "Yeniden Refah Partisi 650 bin üyeyi aştı"

Yeniden Refah Partisi, son 3 yılda üye sayısını iki kattan fazla artırarak 650 binin üzerine çıkarırken, Konya İl Başkanı Hasan Yel “Türkiye’yi yeniden adalet, refah ve ahlakla buluşturacağız” dedi.

KAYNAK: Haber Merkezi
Okunma Süresi: 2 dk

Dr. Fatih Erbakan liderliğinde Türk siyasetinde yükselişini sürdüren Yeniden Refah Partisi, son yıllarda üye sayısında yakaladığı hızlı artışla dikkat çekiyor. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı verilerine göre parti, 2023 yılında yaklaşık 300 bin olan üye sayısını 2026 yılı itibarıyla 650 binin üzerine taşıyarak en hızlı büyüyen siyasi partilerden biri oldu.

2018 yılında merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın oğlu Dr. Fatih Erbakan tarafından kurulan Yeniden Refah Partisi, özellikle 2023, 2024, 2025 ve 2026 yılları arasında üye sayısında önemli bir ivme yakaladı. Türkiye genelinde olduğu gibi Konya’da da partiye olan ilginin hızla arttığı gözlemlenirken, teşkilatların sahadaki aktif çalışmaları üye kayıtlarına rekor seviyeler olarak yansıdı.

Üye artışının tesadüf olmadığını vurgulayan Yeniden Refah Partisi Konya İl Başkanı Hasan Yel, bunun vatandaşların Milli Görüş davasına olan güveninin bir göstergesi olduğunu ifade etti.

“Üye Sayısında Türkiye’nin 3. Partisiyiz”

Partinin üye sayısı bakımından Türkiye’nin üçüncü büyük partisi konumuna geldiğini belirten Başkan Yel, “2018 yılında kurulan partimiz, kısa sürede halkımızın teveccühünü kazanmıştır. 2024’ten 2025 Haziran ayına kadar üye sayısını en fazla artıran parti olduk. 2024’te yaklaşık 365 bin olan üye sayımız, 2025’te 622 binin üzerine çıktı. 2026 yılının ilk günlerinde ise 652 bin 933 üyeye ulaştık” dedi.

“Bu Dava Erbakan Hoca’nın Mirasıdır”

2024 yerel seçimlerinde elde edilen başarıların da üye artışında etkili olduğunu ifade eden Yel, “Milli Görüş davası, merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamızın bizlere emanetidir. Bugün bu mirası Dr. Fatih Erbakan liderliğinde kararlılıkla sürdürüyoruz. Milli Görüş; adaletin, üretimin, paylaşımın ve ahlaklı siyasetin adıdır” şeklinde konuştu.

“Yeniden Refah Partisi İktidara Yürüyor”

Partiye olan ilginin her geçen gün arttığını vurgulayan Hasan Yel, “Milletimizin güçlü desteği, Yeniden Refah Partisi’nin iktidara yürüdüğünün açık göstergesidir. Biz, yeniden adil bir Türkiye’yi, yeniden güçlü bir devleti ve yeniden refahı inşa etmeye geliyoruz. Partimize üye olarak bu kutlu yürüyüşe destek veren tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *