Konya
Açık
6°
Aksaray
Açık
4°
Karaman
Açık
5°
Ara
reklam
Anadolu'da Bugün Konya Haberleri Konya Ereğli'de vatandaş ne istiyor? Başkan Akpınar'dan vatandaş memnun mu?

Konya Ereğli'de vatandaş ne istiyor? Başkan Akpınar'dan vatandaş memnun mu?

Anadolu'da Bugün, Konya'nın Ereğli ilçesinde vatandaşlara beklentilerini, Ereğli Belediye Başkanı Umut Akpınar'dan memnun olup olmadıklarını sordu. Vatandaşlar Ereğli'nin il olmasını isterken, bazı vatandaşlar Başkan Akpınar'dan memnun olduklarını söyledi

Okunma Süresi: 3 dk

Anadolu'da Bugün, Konya'nın Ereğli ilçesinde vatandaşlara belediyenin hizmetlerinden memnun olup olmadıklarını, beklentilerini sordu. Bazı vatandaşlar CHP'li Ereğli Belediye Başkanı Umut Akpınar'dan memnun olduklarını dile getirirlerken, çok sayıda vatandaş Ereğli'nin il olması gerektiği yönünde görüşlerini paylaştı.

ereglide-degisimin-ayak-sesleri.jpg

EREĞLİ BELEDİYE BAŞKANI UMUT AKPINAR KİMDİR?

Ereğli’nin yeni belediye başkanı Umut Akpınar, genç ve dinamik yapısıyla dikkat çeken, uzun süredir siyasetin ve yerel yönetimlerin içinde yer almış bir isim. Yerel halkın deyimiyle “çok çalışan, gecesini gündüzüne katan” bir belediye başkanı. Ancak halkın da belirttiği gibi, “Bu çalışma bal üretiyor mu? Eser veriyor mu?” sorusu, şehirde hâlâ tartışma konusu.

UMUT AKPINAR’A DESTEK DE VAR ELEŞTİRİ DE

Göreve gelişinin üzerinden henüz bir yıl geçmişken, Umut Akpınar’ın performansı hem destek hem de eleştiri alıyor. Kültür ve sanat faaliyetlerine verdiği önem, şehirde sosyal anlamda bir canlılık oluşturmuş durumda. “Oprukçu (2009-2014 yılı belediye başkanı) döneminde 5 yılda yapılmayanı, bir yılda yaptı” diyen vatandaşlar, özellikle gençler açısından sosyal belediyecilik anlayışının memnuniyet yarattığını belirtiyor.

Ancak halkın bir kısmı, belediyenin temel hizmetlerde hâlâ yetersiz kaldığını düşünüyor. "Yatırım yok, sözler tutulmuyor, hizmet bekleniyor" diyenler de mevcut. Bazı vatandaşlar ise daha sert bir dille "istifa etsin" çağrısında bulunuyor.

4065420.jpg

EREĞLİ İL OLMALI MI?

Şehirdeki en güçlü taleplerden biri de il olma arzusu. Ereğli, hem coğrafi büyüklüğü hem de nüfusu itibarıyla il olmayı uzun yıllardır hak ettiğini savunuyor. Bir vatandaşın “150 yıldır istiyoruz, ama artık bu sadece istek değil, zorunluluk” sözü bu talebin ne kadar köklü olduğunu ortaya koyuyor. Şehirde yaygın kanaat: “Bu kadar uzak ve büyük bir ilçenin hala ilçe kalması, yönetenler için utanç verici.”

HALKIN ÖNCELİKLİ GÜNDEMİ: EKONOMİ VE ALTYAPI

Yerel yönetimden beklentiler büyük: Alt geçitlerdeki tıkanıklıklar, yetersiz ulaşım çözümleri, işsizlik ve pahalı yaşam koşulları, Ereğli halkının en çok şikâyet ettiği konular arasında. Bir vatandaşın ifadesiyle:"Ereğli'nin en önemli sorunu geçim. Güneş her gün doğuyor ama cebimize doğmuyor" diyerek sitemde bulundu.

DEĞERLENDİRME: ZAMAN VE YETKİ KISITLI, BEKLENTİ BÜYÜK

Umut Akpınar’ın göreve gelişi büyük umutlar doğurmuş olsa da, yerel kaynakların kısıtlılığı, Büyükşehir Yasasının getirmiş olduğu sorumluluk ve ekonomik zorluklar nedeniyle işler istenen hızda ilerlemiyor. Ancak gerek sosyal projeler gerek şehirdeki gerginliğin azalması, göreve dair olumlu sinyaller olarak değerlendiriliyor.

Ereğli halkı, bir yandan sabırla sonuç beklerken bir yandan da ilçe statüsünün değişmesini, yetki ve gelirlerinin geri verilmesini talep ediyor. Kısacası Ereğli, hem değişimin eşiğinde hem de yıllardır biriken sorunların ortasında çözüm bekliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *