Konya
Parçalı bulutlu
10°
Aksaray
Kapalı
6°
Karaman
Parçalı bulutlu
7°
Ara
Anadolu'da Bugün Konya Haberleri Konya Beyşehir’de gıda denetimleri hız kesmeden devam ediyor

Konya Beyşehir’de gıda denetimleri hız kesmeden devam ediyor

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın gıda güvenliği konusundaki kararlı tutumu, Beyşehir’de de büyük bir özveriyle devam ediyor.

KAYNAK: Haber Merkezi
Okunma Süresi: 1 dk

Konya Beyşehir Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, üretimden tüketime kadar gıda zincirinin her aşamasında denetimlerini sürdürüyor. Bu kapsamda, ilçe genelindeki gıda üretim, dağıtım ve satış noktalarında kapsamlı kontroller gerçekleştirildi.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, gıda denetimlerine ilişkin yaptığı açıklamada “Gıda güvenilirliği kırmızı çizgimizdir. Tüketicimize güvenilir gıda ulaştırmak amacıyla yürüttüğümüz denetim faaliyetlerimiz kararlı şekilde ve aralıksız devam ediyor. Bu konuda kimsenin gözünün yaşına bakmayacağımızı tekraren ifade etmek isterim” ifadelerini kullandı.

Denetim Rakamlarıyla Güvenlik:

2025 yılı başından bu yana Türkiye genelinde 640 bin gıda denetimi yapıldı. 14.706 uygunsuzluk tespit edildi. 1,4 milyar TL idari para cezası uygulandı. 352 işletme hakkında savcılığa suç duyurusu yapıldı

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *