Konya
Parçalı az bulutlu
3°
Aksaray
Kapalı
6°
Karaman
Az bulutlu
2°
Ara
Anadolu'da Bugün Konya Haberleri Konya Beyşehir Gölü'nde kışın ortasında şaşırtan manzara!

Konya Beyşehir Gölü'nde kışın ortasında şaşırtan manzara!

Beyşehir Gölü’nde kış ortasında ortaya çıkan göçmen pelikanlar, buzlar üzerinde sergiledikleri sıra dışı görüntülerle doğaseverlerin ve fotoğrafçıların ilgisini çekti.

KAYNAK: İHA
Okunma Süresi: 2 dk

Türkiye’nin önemli sulak alanları arasında yer alan Beyşehir Gölü Milli Parkı, kış mevsiminde bu kez göçmen pelikanlara ev sahipliği yaptı. Dondurucu soğukların etkisiyle göl kıyılarının büyük bölümünün buzla kaplandığı Beyşehir’de, sahil kesiminde görülen pelikanlar vatandaşların ve fotoğraf tutkunlarının yoğun ilgisini çekti.

Hava sıcaklıklarının sıfırın altına düşmesiyle göl yüzeyinin donması, alışılmışın dışında manzaraları da beraberinde getirdi. Kent merkezindeki sahil bölümünde görülen üç pelikan, buzla kaplı alanlarda yiyecek ararken görüntülendi. Zaman zaman hareketsiz bekleyen, zaman zaman da buz tabakası üzerinde yürüyen pelikanlar, kimi anlarda ise havalanarak yer değiştirdi.

Fotoğrafçılar göl kıyısında nöbet tuttu

Ortaya çıkan ilginç görüntüler, göl kenarına gelen fotoğrafçılar tarafından objektiflere yansıdı. Pelikanları yakından görmek isteyen çok sayıda doğa ve kuş fotoğrafçısı, gün boyunca Beyşehir Gölü kıyısında adeta nöbet tuttu.

Kuş fotoğrafçısı Mustafa Öztemiz, pelikanların Beyşehir Gölü’nde nadir görüldüğünü belirterek, “Beyşehir’de şu an üç pelikanımız var. Daha önce pek uğramazlardı, bu yıl gelmeleri bizleri çok sevindirdi. Haberini alır almaz çekim için geldik. Göl adına sevindirici, böyle farklı türlerin gelmesi önemli” dedi. Öztemiz, kış aylarında bazı kuş türlerinin sürpriz şekilde gölde görülebildiğini ifade ederek, “Göl sularının azalması üzücü ama buz tutan alanlar fotoğraf açısından çok güzel kareler sunuyor. Pelikanlar buz kenarlarında balık kovalıyor. Göçle gelen başka türler de var” diye konuştu.

“Kışın görülmeleri şaşırtıcı”

Bir diğer kuş fotoğrafçısı Kemal Gültekin ise pelikanların uzun süredir Beyşehir Gölü’nde görülmediğine dikkat çekerek, “Normalde yaz göçmeni olan bu türlerin kışın burada olması şaşırtıcı. Üç pelikan var ve buz üzerinde zorlandıkları belli oluyor. Göl donunca yiyecek bulmaları da zorlaşıyor. İnşallah aç kalmazlar” ifadelerini kullandı.

Beyşehir Gölü’nde oluşan bu nadir kış manzarası, gölün biyolojik çeşitliliğini ve doğal zenginliğini bir kez daha gözler önüne sererken, ortaya çıkan görüntüler doğaseverler ve fotoğrafçılar için unutulmaz anlara sahne oldu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *