Konya
Parçalı az bulutlu
13°
Aksaray
Hafif yağmur
13°
Karaman
Parçalı bulutlu
12°
Anadolu'da Bugün Konya Haberleri Konya 9 ay içinde ucuz ekmeğe ulaşabilecek… Fenni Fırın için bir adım daha atıldı

Konya 9 ay içinde ucuz ekmeğe ulaşabilecek… Fenni Fırın için bir adım daha atıldı

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, geçtiğimiz günlerde şehrin en eski markalarından olan Fenni Fırın’ın yeni konseptiyle imalata başlayacağını duyurmuştu. Fenni Fırın yapımı için ihale tarihi belli oldu. Büyükşehir Belediyesi böylelikle ucuz ekmek için ilk adımı atmış olacak.

Konya 9 ay içinde ucuz ekmeğe ulaşabilecek… Fenni Fırın için bir adım daha atıldı
Okunma Süresi: 1 dk

Şerafeddin Caddesi ve Köprübaşı Caddesi ile İstanbul Caddesi kesişiminde yer alan bugün yerinde Çaputçu Cami’nin bulunduğu alanda kurulu olan 1927 yılında açılan 1985 yılında da İstanbul Caddesi’ni yapmak için yıkılan Fenni Fırın, tarihin tozlu sayfalarından çıkarak Konya’nın markası olmayı sürdürecek.

BAŞKAN ALTAY İLAN ETMİŞTİ

Konya Büyükşehir Belediyesi olarak ekmekle ilgili de bir süreç yürüttüklerini dile getiren Başkan Altay, “İnşallah Konyalıların hem kaliteli hem de daha ucuz ekmek alabilmesi için bir çalışma yapıyoruz. Bu yıl sonuna varmadan ‘Fenni Fırın’ ismiyle en kısa sürede vatandaşımızla buluşturmayı arzu ediyoruz. Yani üç temel meselede; ekmekte, suda ve ulaşımda en ucuz şehir olarak sürece devam etmiş olacağız” diyerek müjde vermişti.

YAPIM İŞİ BAŞLIYOR

Büyükşehir Belediyesi 15 Haziran 2022 tarihinde düzenleyeceği ihaleyle Fenni Fırın inşaatının yapımına başlayacak. İhale ilanında ekmek fırınının 5 bin metrekare alana kurulacağı yapılan ihale sonucunda kazanan firmanın 10 gün içinde yapıma başlayacağı ve 270 gün içinde tesisi teslim edeceği bilgisine yer verildi.

Detaylı bilgi için tıklayınız

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız