Konya
Parçalı bulutlu
5°
Aksaray
Kapalı
8°
Karaman
Parçalı bulutlu
6°
Ara
reklam
Anadolu'da Bugün Konya Haberleri Kışın şifası sofrada: Ballı zencefil şurubuna yoğun ilgi!

Kışın şifası sofrada: Ballı zencefil şurubuna yoğun ilgi!

Kış aylarında sık görülen üst solunum yolu enfeksiyonlarına karşı ballı zencefil şurubu, doğal bağışıklık desteği olarak yoğun ilgi görüyor.

KAYNAK: İHA
Okunma Süresi: 2 dk

Kış aylarıyla birlikte artan üst solunum yolu enfeksiyonlarına karşı doğal yöntemlere yönelim sürüyor. Osmanlı döneminden bu yana mide ilaçları, kuvvet macunları ve pek çok şifa karışımında kullanılan zencefil, bugünlerde özellikle bal ile hazırlanarak tüketilen “ballı zencefil şurubu” ile yoğun ilgi görüyor.

Vatandaşların en çok tercih ettiği doğal ürünlerin başında gelen zencefil, bal ile birleştiğinde hem boğaz enfeksiyonları hem de öksürük ve bağışıklık desteği için evlerde en çok hazırlanan şurup haline geliyor.

“5 Yaş Üstü Herkes İçin Uygun Bir Karışım”

Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Teknikeri Şerife Akkuş, ballı zencefil şurubunun evde kolayca hazırlanabildiğini belirterek şu bilgileri verdi:

“Organik bal ile taze zencefili dilimleyip kavanoza ekleyerek şurup kıvamında doğal bir karışım elde edebilirsiniz. Özellikle boğaz enfeksiyonu, boğaz ağrısı, geçmeyen öksürük ve bağışıklığı güçlendirmek adına 5 yaş sonrası herkesin kullanabileceği çok güzel bir şurup. Bal ürünlerine veya zencefile alerjisi olanların kullanmasını tavsiye etmiyoruz. Günlük doz sabah ve akşam bir tatlı kaşığı şeklindedir.”

Bir Gece Bekletiliyor, Bir Hafta Tazeliğini Koruyor

Hazırlanan karışımın bir gece beklendikten sonra tüketilebileceğini söyleyen Akkuş, şurubun oda sıcaklığında cam kavanozda bir hafta taze kalabildiğini ifade etti. Zencefilin bala bıraktığı etken maddeler nedeniyle karışımın sıvı kıvam aldığını söyleyen Akkuş, çocukların sevebileceği tadı nedeniyle tercih edildiğini belirtti.

Tatlandırmak ve etkisini artırmak için karışıma az miktarda karabiber, zerdeçal, badem veya ceviz de eklenebileceğini söyleyen Akkuş, “Bittikçe taze taze hazırlamak en doğrusu olacaktır” dedi.

C Vitamini Deposu Meyvelerle Etkisi Artıyor

Akkuş, ballı zencefil karışımıyla birlikte bazı meyvelerin tüketilmesinin de bağışıklık için faydalı olduğuna dikkat çekerek, “Taze kuşburnu çok iyi bir C kaynağıdır. Limon bağışıklığı destekler, mandalina potasyum ve enerji verir, muz ise harika bir lezzet tamamlayıcısıdır. Kırmızı ve sarı alıç ise özellikle kalp sağlığına olumlu etkisiyle bilinir” diye konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *