Konya
Parçalı bulutlu
10°
Aksaray
Parçalı bulutlu
9°
Karaman
Kapalı
9°
Ara
Anadolu'da Bugün Konya Haberleri Karatay’da duygu dolu gece: “Memed” konseri büyük ilgi gördü

Karatay’da duygu dolu gece: “Memed” konseri büyük ilgi gördü

Karatay Belediyesi ile Necmettin Erbakan Üniversitesi iş birliğinde düzenlenen “Memed” konseri, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin anlam ve ruhunu türkülere yansıtarak vatandaşlara duygu dolu anlar yaşattı.

KAYNAK: Karatay Belediyesi
Okunma Süresi: 2 dk

Karatay’da kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Memed” konseri, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin anlam ve ruhunu sanatseverlerle buluşturdu. Karatay Belediyesi ile Necmettin Erbakan Üniversitesi iş birliğinde gerçekleştirilen program, yoğun katılımla gerçekleşti.

Mevlana Kültür Merkezi’nde düzenlenen konserde, 54 kişilik koro sahne alarak izleyicilere unutulmaz bir müzik dinletisi sundu. Programda, Çanakkale ruhunu, kahramanlığı ve vatan sevgisini yansıtan eserler seslendirildi.

“Çanakkale İçinde”, “Çırpınırdın Karadeniz”, “Hoş Gelişler Ola” ve “Bu Bayrak” gibi hafızalara kazınan türküler, dinleyicileri ortak duygularda buluşturdu. Salonu dolduran vatandaşlar, zaman zaman türkülere eşlik ederek duygu dolu anlar yaşadı.

Konser, Şef Doç. Dr. Soner Algı yönetiminde sahnelendi. Program, Çanakkale’de verilen mücadelenin ve aziz şehitlerin hatırasını bir kez daha anma fırsatı sundu.

“Çanakkale, iman ve fedakarlığın destanıdır”

Programda konuşan Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mürsel Biçer, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin yalnızca askeri bir başarı olmadığını vurguladı.

Biçer, Çanakkale’nin milletin iman, cesaret ve fedakarlıkla yazdığı büyük bir destan olduğunu belirterek, “Çanakkale geçilmez diyerek vatan toprağı uğruna canlarını feda eden kahramanlarımız, bağımsızlığımızın en büyük teminatıdır.” dedi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tarihi sözlerinin o dönemin kararlılığını ortaya koyduğunu ifade eden Biçer, bu ruhun günümüzde de en önemli değerlerden biri olduğunu dile getirdi.

Konuşmasının sonunda başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitleri rahmet ve minnetle andıklarını belirten Biçer, konserin bu anlamlı hatıraya katkı sunmasını temenni etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *