Kadınhanı’nda içme suyu temini için yürütülen sondaj ve altyapı çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. İlçedeki kurak mevsim koşulları nedeniyle içme suyu kaynaklarının sürdürülebilirliği için yeni adımlar atılırken, Kadınhanı Kaymakamı Hasan Raşit Taşkın çalışmaları sahada denetledi.
Kaymakam Taşkın, Büyükzengi, Bakırpınar ve Alabağ bölgelerinde açılan sondaj kuyularında sürdürülen faaliyetleri yerinde inceleyerek, Belediye Başkanı İrfan Karaca ve KOSKİ İlçe Müdürü Erman Kömürcü’den detaylı bilgi aldı.
Kuraklık koşullarının ilçe genelindeki içme suyu kaynaklarını olumsuz etkilediğine dikkat çeken Kaymakam Taşkın, şunları kaydetti:
“Vatandaşlarımızın içme suyuna sağlıklı ve sürdürülebilir biçimde erişimi temel önceliğimizdir. Süreç, tüm teknik ve idari kapasitenin tam istihdam düzeyinde kullanılmasıyla yürütülmektedir.”
Kaymakam Taşkın ayrıca, mevcut su kaynaklarının korunması için şebeke sularının yalnızca içme ve temel ihtiyaçlar doğrultusunda kullanılması gerektiğini hatırlatarak, bahçe sulaması gibi amacı dışında tüketimden kaçınılması çağrısında bulundu.
Sondaj çalışmalarının en kısa sürede tamamlanarak sisteme entegre edilmesi hedefleniyor. Bu doğrultuda tüm paydaş kurumlar arasında yakın koordinasyonla çalışmalar titizlikle sürdürülüyor.