Konya
Açık
16°
Aksaray
Açık
15°
Karaman
Az bulutlu
19°
Ara
Anadolu'da Bugün Konya Haberleri İYİ Partili Ulusoy'dan Anadolu'da Bugün'e özel açıklama: “Türk milleti seçim istiyor!”

İYİ Partili Ulusoy'dan Anadolu'da Bugün'e özel açıklama: “Türk milleti seçim istiyor!”

İYİ Parti Tarım Politikaları Başkanı Kadir Ulusoy, Anadolu’da Bugün Yayın Grubu'na özel tarım ve su sorunlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

MUHABİR: Alara Çifçi
Okunma Süresi: 3 dk

İYİ Parti Tarım Politikaları Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı Kadir Ulusoy, Anadolu’da Bugün Yayın Grubu'na özel açıklamalarda bulundu.

“İKTİDAR NE TARIMDA NE EĞİTİMDE NE SAĞLIKTA BAŞARILI”

İYİ Parti’nin tarım politikalarını sahada yürüttüğünü söyleyen Ulusoy, “İYİ Parti her işi kendi alanında insanlara bırakıyor. Tarımda biz çalışıyoruz. Elimizden geldiğince tüm memleketi İzmir’inden Trabzon’una, Edirne’sinden Kars’ına, Antep’inden Adana’sına, Antalya’sına kadar tüm bölgeleri gezip çeşitli tarım ürünlerinin ekim ve dikiminin yapıldığı yerlerde analiz yaparak politikalar geliştiriyoruz” dedi.

Konya’nın önemli bir tarım havzası olduğunu vurgulayan Ulusoy, “Hemen hemen her hafta Konya’nın ilçelerine de geliyoruz. Konya’nın tarımsal sorunlarını yerinde inceliyoruz” ifadelerini kullandı.

Sahadaki gözlemlerine de değinen Ulusoy, Türk milletinin seçim talebi olduğunu savunarak, “Bu iktidar ne tarımda başarılı, ne eğitimde, ne sağlıkta, ne de dış ve iç güvenlikte başarılı. Bu noktada millet yeni bir arayış içerisinde. Türk milleti seçim istiyorsa, hiç kimse bundan kaçamaz” diye konuştu.

“ÇİFTÇİ PARA KAZANMIYOR, TÜKETİCİ PAHALIYA ALIYOR”

Tarım sektöründeki sorunlara dikkat çeken Ulusoy, hem üretici hem tüketici tarafında sıkıntı yaşandığını belirterek, “Tarımsal ürünlerle ilgili büyük sıkıntı var. Çiftçi para kazanmıyor, tüketici de pahalıya alıyor” dedi.

Kırmızı et fiyatlarına ilişkin değerlendirmede bulunan Ulusoy, “Kırmızı ette şu an dünyanın en büyük krizini biz yaşıyoruz. Hem büyükbaşta hem küçükbaşta en pahalı kırmızı eti biz yiyoruz. Yurt dışı kurban fiyatı yurt içinin üçte biri. Bu da bizim dünyanın üç katına et yediğimizi gösteriyor” ifadelerini kullandı.

Hayvancılıkta üreticinin de memnun olmadığını belirten Ulusoy, yem, ot, saman gibi girdilerin maliyetlerinin yükseldiğini söyledi.

Mazot ve gübre fiyatlarına da değinen Ulusoy, “Dünyanın en pahalı mazotunu ve gübresini kullanıyoruz. Buna rağmen dünyayla aynı fiyatlarda üretim bekleniyor. Bu mümkün değil” dedi.

Yaş meyve ve sebze fiyatlarındaki farklara dikkat çeken Ulusoy, “Marul şu anda ortalama 100 liraya satılıyor. Adana’da üretici 6-7 liraya satamıyorum diyordu. Üretici kazanamıyor, tüketici pahalıya alıyor” ifadelerini kullandı.

Ekmek ve buğday fiyatları arasında da bir dengesizlik olduğunu belirten Ulusoy, mevcut fiyat yapısının sağlıklı olmadığını savundu.

“KONYA'DA CİDDİ BİR SU KITLIĞI VAR”

Konya’daki su sorununa da değinen Ulusoy, Konya Ovası Projesi başta olmak üzere birçok su projesinde ilerleme olmadığını ifade ederek Hotamış, Ahi Kanalı ve çeşitli baraj projelerini örnek gösterdi.

Manavgat, Seyhan, Ceyhan ve Kızılırmak gibi su kaynaklarına yönelik projelerde de yatırım bulunmadığını söyleyen Ulusoy, Konya’nın ciddi bir su kıtlığı yaşadığını belirtti.

Tarım üretiminde düşüş yaşandığını ifade eden Ulusoy, buğday, arpa ve patates üretiminin gerilediğini, mısır üretiminin ise kısmen arttığını ve genel olarak tarımsal üretimde düşüş eğilimi olduğunu dile getirdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *