Konya
Açık
6°
Aksaray
Açık
4°
Karaman
Açık
5°
Ara
reklam
Anadolu'da Bugün Konya Haberleri İYİ Parti Lideri Dervişoğlu: “Hasat zamanı ithalat yapmak çiftçiyi bitiriyor”

İYİ Parti Lideri Dervişoğlu: “Hasat zamanı ithalat yapmak çiftçiyi bitiriyor”

Konya’daki Tarım Fuarı’na katılan İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, çiftçilerin sorunlarını dinledi ve çözüm mesajları verdi.

Okunma Süresi: 2 dk

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, TÜYAP Konya Tarım Fuarı’nı ziyaret ederek çiftçiler ve tarım sektörünün temsilcileriyle bir araya geldi. Ziyareti sırasında çiftçiler ve firma sahipleri, yaşadıkları sorunları doğrudan Genel Başkan’a iletti.

Dervişoğlu yaptığı açıklamada, çiftçilerin ürettiklerinin karşılığını alması gerektiğini vurgulayarak, “İnşallah çiftçiyi, ürettiğinin karşılığını alabilecek hale getirmeye muvafık olabiliriz. Aksi takdirde üretici emeğinin karşılığını alamazsa, üretmekten çekiliyor ve verimli topraklardan istifade edilemiyor. Bu durum tarım sektörü açısından çok ciddi bir sorun teşkil ediyor,” dedi.whatsapp-image-2025-04-12-at-15-14-40-2.jpeg

Fuarların bu alanda moral verici olduğunu dile getiren Dervişoğlu, “İnsanlar bu fuarları görünce tarım sektöründe çaba göstermenin ne kadar önemli olduğunu anlıyor. Buradaki buluşmamız sadece bizim için değil, sizler için de çok kıymetli. Sizin bu çabalarınız halkın umudunu artırıyor, toprağına sahip çıkmasını sağlıyor,” şeklinde konuştu.

Sektörde yaşanan ekonomik sıkıntılara da değinen bir çiftçi, son yıllarda siparişlerin ve çiftçi gelirlerinin ciddi oranda düştüğünü belirtti. Tarımda yaş ortalamasının giderek yükseldiğini ifade eden çiftçi, “Gençler beklentilerine karşılık bulamayınca üretmekten vazgeçiyor. Köyler boşalıyor. Tarım kalkınmazsa, toplum da kalkınamaz,” ifadelerini kullandı.

whatsapp-image-2025-04-12-at-15-14-40-1.jpeg

İthalat politikalarına da eleştiri getiren Dervişoğlu, “Eskiden kendi kendine yeten bir ülke olmaktan gurur duyardık. Şimdi ise hasat mevsiminde ithalat yapılmasına izin veriliyor. Bu da çiftçinin emeğini değersizleştiriyor.” dedi.

Konya’daki su sorununa dikkat çeken çiftçiler, üretimde suya erişimin önemini vurgularken, Dervişoğlu da suyun doğru planlanması gerektiğini belirtti: “Su zengini bir ülke değiliz ama doğru kullanırsak yeterli olur. Su yönetimini iyi yapmalıyız.” ifadelerini kullandı.

Dervişoğlu ayrıca, geçmişte Türkiye Tarım Makinaları Üreticileri Birliği Başkanlığı yapmış bir katılımcının, siyasilerin çiftçilerin sorunlarına daha fazla kulak vermesi gerektiğini söylemesine destek vererek, “Devlet ve millet el ele bu sorunların üstesinden gelmeliyiz. Güçlü olmak yetmez, güçlü olmaya mecburuz,” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *