Konya’da esnaflar, ihtiyaç sahiplerine yönelik örnek bir çalışmaya imza atıyor.
Daha önce askıda ekmek uygulaması yürüterek, ihtiyaç sahiplerine yönelik destek sağlayan esnaflar yeni bir uygulama ile maddi ve manevi desteklerine devam edecek.
Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Konya Ayakkabıcılar Odası Başkanı Muhammet Acar şu ifadelere yer verdi:
“Sektörümüzde bulunan ihtiyaç sahipleri adına sanayi çıkışında büfe yaptırarak "Askıda Ekmek” uygulaması yapmak için söz vermiştik, Konu ile ilgili kişi ve kurumlar ile değerli esnaf ve sanatkarlarımızla 2022 yılı Eylül ayında yapılan istişare ve değerlendirmeler sonucunda;
"Sağ elin verdiğini sol el görmemelidir." düsturuyla, her gün herkesin gördüğü yerden ekmek alan ihtiyaç sahibini rencide etmemek, onurunu kırmamak, gururunu incitmemek için yeni bir uygulama ile sosyal yardım çalışmalarımıza esnaf ve sanatkarımızın maddi ve manevi destekleri ile 2023 yılında da devam ediyoruz. Buna göre;
Ayakkabı sektöründe çalışan, daha önce çalışmış ama şu anda çalışamayan, sosyal güvencesi olmayan, ihtiyar, hasta, kimsesiz, yoksul, öksüz, yetim, ihtiyaç sahibi durumuna düşmüş kim ve kimler varsa, Konya Ayakkabıcılar Odası'na
Adı Soyadı, T.C. No ve Doğum Tarihi ile müracaat etmesi halinde, geçimini sağladığı hane halkına aylık yetecek miktarda para kart verilerek ve her ay bu kartlara yeterli miktarda para yüklenmektedir. Verilen kartlarla mahallesinden veya dilediği yerden alışveriş yapma imkanı verilmektedir.

Bu uygulama sırasında hiçbir kimsenin rencide olmaması için yardımı yapan da yardımı alanda asla paylaşılmamaktadır. Sadece ilgili kurum, kuruluş ve kişiler bilgilendirilmektedir.
Bizlere bildirilen gerçek ihtiyaç sahipleri bizzat ziyaret edilmekte ve ihtiyaçlarının ne olduğu yerinde tespit edilmektedir.
Çalışmalarımızda bizlere destek veren, kişilere, kurumlara, kıymetli esnaf ve sanatkarımıza teşekkürlerimizi arz ediyor saygılarımızı sunuyoruz.”
Görsel Kaynak: TRT Haber/AB Haber Merkezi
