Topalak, Konya ve çevresinde sevilen bir yemektir. İnce bulgur, kıyma, nohut ve baharatlardan yapılır.
Malzemeler:
* 1 su bardağı ince bulgur
* 250 gram kıyma
* 1 su bardağı haşlanmış nohut
* 1 adet soğan
* 2 yemek kaşığı domates salçası
* 1 yemek kaşığı biber salçası
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 çay kaşığı kırmızı biber
Yapılışı:
1. Kıyma, ince bulgur, soğan, tuz, karabiber ve kırmızı biberi bir kaba alıp iyice yoğurun.
2. Fındık büyüklüğünde topaklar yapın.
3. Tencereye sıvı yağ koyun ve salçaları kavurun.
4. Üzerine sıcak su ekleyip kaynatın.
5. Kaynayan suya nohutları ve topakları ekleyin.
6. Topaklar pişinceye kadar pişirin.
Afiyet olsun!
Püf noktaları:
* Topalakların lezzetli olması için, ince bulgur kullanın.
* Kıymayı kavururken soğanları iyice yumuşattığınızdan emin olun.
* Topakları haşlamadan önce, bir süre buzdolabında dinlendirin. Bu sayede, topaklar daha şekilli olacaktır.
Topalak çeşitleri:
* Kıymalı topalak: En yaygın topalak çeşididir.
* Nohutlu topalak: Nohut eklenerek yapılan bir çeşit topalaktır.
* Peynirli topalak: Peynir eklenerek yapılan bir çeşit topalaktır.
Topalak nerelerde yenir?
Topalak, genellikle öğle veya akşam yemeği olarak servis edilir. Konya'da, topalak genellikle ekmekle birlikte yenir. Ayrıca, yanında salata veya turşu da tüketilebilir.
Haberlerin size WhatsApp aracılığıyla ulaşması için aşağıdaki linki tıklayıp Anadolu'da Bugün Son Dakika sistemine dahil olabilirsiniz.
ANADOLU'DA BUGÜN WHATSAPP SON DAKİKA SİSTEMİNE KATILMAK İÇİN TIKLAYIN