Konya
Parçalı bulutlu
2°
Aksaray
Kapalı
5°
Karaman
Kapalı
7°
Ara
Anadolu'da Bugün Konya Haberleri İl Emniyet Müdürü Yüksek'ten Konya'ya veda! "Gönlümüz burada"

İl Emniyet Müdürü Yüksek'ten Konya'ya veda! "Gönlümüz burada"

Cumhurbaşkanlığı kararıyla Konya İl Emniyet Müdürü Maksut Yüksek, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü görevine atandı. Yüksek için Konya’da uğurlama programı düzenlendi. Yüksek, "Bugün bu güzel şehirden ayrılırken gönlümüzü burada bırakıyor, yanımızda unutulmaz dostluklar ve anılar götürüyoruz. Konya ve Konyalı hemşehrilerimiz her zaman gönlümüzün en özel yerinde olacaktır" dedi.

MUHABİR: Gülbahar Bayanay
MUHABİR: Evren Atcı
Okunma Süresi: 3 dk

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla 29 Nisan 2026 tarihinde yayımlanan 2026/124 sayılı kararla, Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde üst düzey atama ve yer değişiklikleri gerçekleştirildi. Karar kapsamında Konya İl Emniyet Müdürü Maksut Yüksek, Emniyet Genel Müdürlüğü emrine atanan mevcut Ankara İl Emniyet Müdürü Engin Dinç’in yerine Ankara İl Emniyet Müdürü olarak atandı. 

Atama kararının ardından Konya İl Emniyet Müdürlüğü’nde Maksut Yüksek için uğurlama programı düzenlendi. Programa Yüksek’in yanı sıra Konya protokolü ve basın mensupları katıldı.

“Konya Meslek Hayatımın En Mümtaz Durağı”

Törende konuşan İl Emniyet Müdürü Maksut Yüksek, Konya’da görev yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek şu ifadeleri kullandı:

“Hoşgörünün merkezi ve huzurun beşiği olan bu müstesna şehirde hizmet etmiş olmak, meslek hayatımın en mümtaz onur nişanelerinden biri olarak daima kalbimde kalacaktır. Bizlere önce bu kadim şehrin emniyetini emanet eden, şimdi de başkentimiz Ankara’da bu kutsal vazifeyi yapmayı tevdi eden Sayın Cumhurbaşkanımıza ve İçişleri Bakanımıza şükranlarımı sunuyorum.”

“Gece Gündüz Çalıştık”

Yüksek, “Konya’ya adım attığımız ilk günden itibaren şehrimizin her sokağında, her hanesinde huzuru hâkim kılmak adına mesai arkadaşlarımla birlikte gece gündüz çalıştık. Vatandaşlarımızın can ve mal emniyetini korumayı ve evlatlarımıza daha güvenli bir Konya bırakmayı mukaddes bir görev bildik. Hukukun üstünlüğünden taviz vermeden büyük bir sorumluluğu taşımaya gayret gösterdik” diye konuştu.

“Konya Bizim İçin Bir Yuva Oldu”

Yüksek, “Bu süreçte en büyük gücümüz, devletine sadık polis teşkilatımız ve Konyalı hemşehrilerimizin samimi desteği ve duaları olmuştur. Konya bizim için sadece bir görev yeri değil, aynı zamanda ailemle birlikte huzur bulduğumuz bir yuva olmuştur. Bizleri bir hemşehriniz, bir kardeşiniz olarak bağrınıza bastınız, hepinize minnettarım” şeklinde konuştu.

“Gönlümüz Konya’da Kalacak”

Yüksek, Konya ile gönül bağları kurduğunu dile getirerek, “Bugün bu güzel şehirden ayrılırken gönlümüzü burada bırakıyor, yanımızda unutulmaz dostluklar ve anılar götürüyoruz. Konya ve Konyalı hemşehrilerimiz her zaman gönlümüzün en özel yerinde olacaktır. Ankara’da da kapımızın sizlere her zaman açık olduğunu bilmenizi isterim” dedi. 

Yüksek, hizmet süresi boyunca ortaklaşa mesai yaptı mesai arkadaşlarına teşekkür ederek, “Görev sürem boyunca desteklerini esirgemeyen başta Sayın Valimiz olmak üzere milletvekillerimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza, adli ve mülki idare amirlerimize, güvenlik güçlerimize, sivil toplum kuruluşlarına, şehrimizin değeri Konyaspor’a, şehit ailelerimize ve gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnetle anıyorum. Varsa hakkımız helal olsun, sizlerden de helallik diliyorum. Hepinizi saygıyla selamlıyor, Allah’a emanet ediyorum” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *