Konya
Parçalı az bulutlu
15°
Aksaray
Az bulutlu
17°
Karaman
Parçalı bulutlu
16°
Ara
Anadolu'da Bugün Konya Haberleri Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Arslan: “19 Mayıs bir milletin ayağa kalkış destanıdır”

Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Arslan: “19 Mayıs bir milletin ayağa kalkış destanıdır”

Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Ahmet Arslan, 19 Mayıs mesajında Kurtuluş Mücadelesi'ne dikkat çekerek, bu sürecin milletin ortak eseri olduğunu vurguladı.

KAYNAK: Gelecek Partisi Konya İl Başkanlığı
Okunma Süresi: 2 dk

Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Ahmet Arslan, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında kurtuluş mücadelesinin kahramanlarına vurgu yaptı.

Arslan, 19 Mayıs 1919’un sadece bir başlangıç değil, aynı zamanda bir milletin topyekûn direnişini simgeleyen bir destan olduğunu belirterek, “canını vatan toprağına siper eden bir milletin ayağa kalkışıdır” dedi.

“Kurtuluş Mücadelesi milletin ortak eseridir”

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkışının bağımsızlık mücadelesinin ilk kıvılcımı olduğunu ifade eden Arslan, bu sürecin yalnızca bir kişinin değil, tüm milletin fedakârlığıyla şekillendiğini vurguladı.

Arslan, cepheye mermi taşıyanlardan isimsiz kahramanlara kadar birçok ismin Kurtuluş Mücadelesi’nde önemli rol üstlendiğini belirterek, bu mücadelenin imkânsızlıklar içinde yazılmış büyük bir destan olduğunu söyledi.

“Konya, mücadelenin önemli merkezlerinden biri olmuştur”

Konya’nın Milli Mücadele döneminde önemli bir rol üstlendiğini ifade eden Arslan, kentin lojistik destek, sağlık hizmetleri ve yetiştirdiği kahramanlarla sürece katkı sunduğunu dile getirdi.

Gençlere de seslenen Arslan, ecdadın bıraktığı mirasa sahip çıkmanın en büyük sorumluluk olduğunu vurguladı.

Arslan, açıklamasının sonunda Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehitleri rahmet ve minnetle andı, gençlerin ve Konyalıların 19 Mayıs Bayramı’nı kutladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *