Konya
Kapalı
5°
Aksaray
Kapalı
4°
Karaman
Parçalı az bulutlu
4°
Ara
Anadolu'da Bugün Konya Haberleri Fırıncılar vatandaşlara ekmeği ulaştırıyor (Özel Haber)

Fırıncılar vatandaşlara ekmeği ulaştırıyor (Özel Haber)

Koronovirüs salgının Türkiye’de görüldüğü 11 Mart’tan bu yana fırınlar vatandaşların herhangi bir sorun yaşamaması için ekmek üretmeye devam ediyorlar. Konya Fırıncılar Odası Başkanı Vedat Honça, sokağa çıkma yasağında da vatandaşların ayağına kadar ekmek götürüldüğünü söyledi

Okunma Süresi: 3 dk

Türkiye’nin tahıl ambarı Konya’da ekmek üretiminde hiçbir aksama olmadan sürüyor. Fırıncılar ekmek üretiminin yanında ramazan pidesi, tahinli pide ve birçok ekmek çeşidi üretiyorlar. Konya’nın bu konuda sorun yaşamadığını söyleyen Konya Fırıncılar Odası Başkanı Vedat Honça, fırıncıların her zaman vatandaşlara ekmek temin edeceğini dile getirdi. Başkan Honça, sokağa çıkma yasağı bulunduğu günlerde fırınlarda üretilen ekmeğin vatandaşın ayağına kadar getirdiklerini söyledi. Tüm fırınlar ürettikleri ekmekleri vatandaşın ayağına götürdüğünü dile getiren Honça, “Yasağın başladığı ilk zamanlar vatandaşlarımız fırınlardan ekmeği nasıl alacağız derdine düşmüşlerdi. Bizler vatandaşlarımızın ekmeğe kolayca ulaşmasını sağlamak için fırınların ekmek dağıtan araçlarının bu sefer vatandaş için çalışmasını söyledik. Fırınlarda üretilen ekmekler böylelikle vatandaşımıza ulaştı. Bu yöntemle kimse mağdur olmadı ve vatandaşımız günübirlik taze ekmeğini yiyebildi. Konyalı fırıncılar olarak bizler üzerimize düşeni yapacağız ve vatandaşımıza en güzel hizmeti sunmaya devam edeceğiz” dedi.

“SAĞLIK VE HİJYEN BİREBİR TAKİP EDİLİYOR”

Başkan Honça, Konya’daki fırınlarda ve unlu mamul üretim yerlerinde denetim ve kontrollerin sıkı şekilde yapıldığını söyledi. Halk sağlığının her şeyden önce geldiğine değinen Honça, “Fırınlarımız sıkı bir denetimlerden geçiyor ve sağlıksız bir durumla karşılaşılmıyor. Zaten çalışan personellerimiz hijyen kurullarına çok dikkat ediyor ve bu konuda oldukça titiz davranıyorlar. Bunun yanında oda olarak sürekli fırınlarımızı uyarıyoruz ve takiplerini yapıyoruz. Bunun yanında İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri gerekli önlem ve uyarıları da fırınlara yapıyor. Bizlerde sağlıklı ekmeğin, hijyenik bir fırının sürekli takibini yapıyoruz. Konyalı vatandaşlarımız bu konuda içi rahat olsun. Ekmekleri ellerine en temiz ve hijyenik şekilde ulaşıyor” diye konuştu.

SATIŞLAR DÜŞTÜ

Başkan Vedat Honça, koronavirüs salgının Türkiye’de başladığı 11 Mart’tan itibaren satışların kademeli olarak düştüğünü de dile getirdi. Honça, insanların ekmekleri evlerinde yaptıklarını söyleyerek, “Konya’da evde ekme yapma geleneği vardır. İnsanlar evlerine un alarak evlerde ekmeklerini yapmaya başladılar. İlk zamanlar evlerde ekmek yapımının yoğun olmasından dolayı ekmek satışları yarı yarıya düşmüştü. Daha sonra bu durum biraz daha fazlalaştı. Ramazan ayının gelmesiyle şu anda satışlar mart ve nisan ayının başına göre artış gösteriyor. Ramazan ayında da vatandaşlarımıza en kolay şekilde ekmek ve pidelerimizi ulaştırmaya devam edeceğiz” dedi.

“İSRAFTAN KAÇININ”

Son zamanlarda ekmek israfının arttığını da dile getiren Honça, “Evde ekmek yapımları ve eve ekmek stoklamalardan dolayı israfların attığını görüyoruz. Vatandaşlarımız yiyebileceğinden fazlasını yapmasınlar. Ekmeğe ulaşmak artık çok kolay. Ekmekler, insanlarımız ayağına kadar geliyor. Bunun için gereğinden fazla ekmek almanın gereği yok. Bunun yanında hamur işleri olan pasta, kek, çörek gibi ürünlerin de fazlaca yapıldığını görüyoruz. Artık bu zamanlarda israftan kaçınmamız gerekiyor. Vatandaşlarımız istediği zaman her çeşit ekmeği bulabileceklerdir. Bunun için İslam’ın da en önemli emirlerinden olan israftan kaçınmamız gerekiyor” diye konuştu.

Muhabir: Servet R. Çolak

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *