Konya
Parçalı bulutlu
-0°
Aksaray
Parçalı az bulutlu
1°
Karaman
Parçalı az bulutlu
-1°
Ara
reklam
Anadolu'da Bugün Konya Haberleri Konya’da Etliekmek Kırmızı Çizgi: Fiyatlar Uçtu, Vatandaş Sadece Misafiri İçin Yaptırabiliyor

Konya’da Etliekmek Kırmızı Çizgi: Fiyatlar Uçtu, Vatandaş Sadece Misafiri İçin Yaptırabiliyor

Etliekmek hamuruna 3 tl zam geldi. 15 liradan 18 lira oldu. Lokantada tek etliekmek 220 liradan 250 lira oldu.

Okunma Süresi: 2 dk

Konya’da etli ekmek fiyatlarına gelen zamlar şehirde gündem olmaya devam ediyor. Şehrin simgesi haline gelen lezzetin 18 TL’ye yükselmesi, özellikle dar gelirli vatandaşları zor durumda bırakıyor.

Konyalı bir yurttaş, artan fiyatlara ilişkin tepkisini şu sözlerle dile getirdi: “Abi çok pahalı. Öncelikle onu söyleyeyim. Konya'da biz yaşıyoruz ama yaşamak denmez buna. Fazla bir şey söylemek istemiyorum ama etli ekmek bizim kırmızı çizgimiz. Eğer buna zam geliyorsa, her şeye gelir. Bu çok üzücü.”

Vatandaş, zamlarda Kurban Bayramı'nın yaklaşmasının da etkili olduğunu belirtti: “Yani esnaf fırsatları değerlendiriyor. Eee asgari ücretli ve emeklinin maaşına zam gelmeden üstüne bindiriyorlar. Bu bence yanlış bir şey. Bir de Kurban Bayramı'nın etkisiyle zannedersem bunu yaptılar diye düşünüyorum. Yanlış. Vatandaş ezildikçe esnaf daha da fazla artıyor. Ne değişiyor bu ülkede?”

"Etliekmek Artık Misafire, Kendimize Yok"

Geniş aile yapısı ve misafirperverlik geleneği sebebiyle, Konyalılar halen etli ekmek yaptırmak zorunda kaldıklarını söylüyor. Ancak bu artık sadece “mahcup olmamak” için yapılıyor: “Ya misafir gelirse… O şekilde. Anca yaptırabiliriz yani. O da karşıdaki insana mahcup olmamak. Yoksa kendimiz için özel etli ekmek falan yaptırma durumumuz yok.”

“Evde Etliekmek Yaptırıyoruz, Ama Et Fiyatları Daha da Uçmuş”

Dışarıdan sipariş yerine evde et temin edip fırında yaptırmayı tercih eden vatandaşlar, bu yöntemin de artık ekonomik olmaktan çıktığını vurguladı: “Et pahalı. Kurban fiyatları görüyorsunuz, normal et fiyatının daha da üstünde, fahiş. Nasıl etli ekmek yaptıracaksınız yani?” Dedi.

“Etli ekmek için eti biz hazırlıyoruz, fırına sadece hamur ve odun parası veriyoruz. Böyle olunca bir nebze daha ucuz oluyor ama artık bu da yetmiyor.” diyerek sitemde bulundu.

“Piyasa Karman Çorman: Aynı Ürün 150, 200, 250 TL”

Piyasadaki fiyat istikrarsızlığına da dikkat çeken vatandaş, “Şimdi piyasaya gidin. ₺200, ₺150, ₺250. Bir de enteresan, çok farklılık arz ediyor yani. Birinde ₺150, birinde ₺200, birinde ₺250. Ne farkı? Gidiyor kardeşim yani. Yani etinden mi kaynaklanıyor? Neyinden kaynaklanıyor? Bir türlü çözemedik bunu,” diyerek fiyatlardaki dengesizliği sorguladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *