Konya
Açık
2°
Aksaray
Az bulutlu
2°
Karaman
Parçalı az bulutlu
4°
Ara
Anadolu'da Bugün Konya Haberleri Dünya Görmeyenler Derneği’nden Huzurevinde Duygusal Anneler Günü Etkinliği

Dünya Görmeyenler Derneği’nden Huzurevinde Duygusal Anneler Günü Etkinliği

Dünya Görmeyenler Derneği, Anneler Günü vesilesiyle Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı Sille Meliha Ercan Huzurevi’nde anlamlı ve duygusal bir etkinliğe imza attı.

Okunma Süresi: 2 dk

Programa görme engelli sanatçılar Ahmet Er ve Mukaddes Arıcan’ın yanı sıra Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Yaşar Başar da katıldı. Sanatçılar birlikte sundukları müzik dinletisiyle yaşlı annelere ve huzurevi sakinlerine neşeli dakikalar yaşattı. Program boyunca duygusal ve samimi anlar dikkat çekti.

“Onlara yalnız olmadıklarını hissettirebildiysek ne mutlu bize”

photo-5834561494086436588-y.jpg

Etkinlikte konuşan Dünya Görmeyenler Derneği Genel Başkanı Mehmet Ali Şahin, yaşlı bireylerin sadece özel günlerde değil, her zaman hatırlanması gerektiğini vurguladı. Şahin, “Bugün burada onların kalbine dokunabildiysek, yalnız olmadıklarını hissettirebildiysek ne mutlu bize” ifadelerini kullandı.

Programın sonunda iki huzurevi sakini yaşlı anne, sahneye çıkarak okudukları şiirlerle salonda duygusal anların yaşanmasına neden oldu. Katılımcıların gözyaşlarını tutmakta zorlandığı anlar, etkinliğin ne denli içten yaşandığını ortaya koydu.

Teşekkürler ve destek mesajları

Etkinliğe katkı sunan Sille Meliha Ercan Huzurevi Müdürü Nuri Baysal, müdür yardımcıları Gülçin Yiğit ve Harun Sarı ile psikolog Betül Yurt’a teşekkür edildi. Ayrıca programa katılamayan ancak destek veren Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdullah Neşeli ve İl Müdür Yardımcısı Ahmet Civelek’e de nezaketleri dolayısıyla teşekkür mesajı iletildi.

Dünya Görmeyenler Derneği yetkilileri, bu tür sosyal programların hem engelli bireylerin toplumsal yaşama aktif katılımını teşvik ettiğini hem de yaşlı bireylere moral olduğunu belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *