Konya
Parçalı bulutlu
4°
Aksaray
Kapalı
4°
Karaman
Kapalı
4°
Ara
reklam
Anadolu'da Bugün Konya Haberleri CHP'li Bektaş'tan dikkat çeken açıklamalar! "Konya'da 16 bin esnaf kepenk kapattı"

CHP'li Bektaş'tan dikkat çeken açıklamalar! "Konya'da 16 bin esnaf kepenk kapattı"

CHP Konya Milletvekili Barış Bektaş, "Konya'da 16 bin 146 esnaf dükkanını kapattı. Bu rakam AKP iktidarının ekonomi yönetimindeki iflasının açık göstergesidir" dedi.

Okunma Süresi: 1 dk

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya Milletvekili Barış Bektaş, Ticaret Bakanlığına Konya’da kepenk kapatan esnaflarla ilgili verdiği soru önergesine gelen yanıt üzerine açıklamalarda bulundu.

Bektaş, 2020 ile 2024 yılları arasında Konya’da 16 bin 146 esnafın dükkânını kapattığını belirtti. Bu verilere göre, Konya’da her gün ortalama 8’den fazla esnafın kepenk indirdiği ifade edildi.

CHP’li Bektaş açıklamasında, esnafın borçlarını çeviremediğini, artan girdi maliyetleri nedeniyle zorlandığını ve bazı günleri siftah bile yapmadan kapattığını söyledi. Ayrıca 2023 seçimleri döneminde verilen 7200 prim günüyle emeklilik vaadinin yerine getirilmediğini ifade eden Bektaş, seçim sonrası esnafın kaderine terk edildiğini dile getirdi.

Bektaş, “Kapanan her dükkân tutulmayan bir sözün, görülmeyen bir emeğin, yok sayılan bir yurttaşın karşılığıdır. Esnafı yalnızlığa mahkûm eden bu anlayış sürdürülemez” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *