CAN-İLİM-DER Başkanı A. Bahadır Örs, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, 19 Mayıs 1919’un aziz milletin özgür iradesine sahip çıktığı ve fedakârlık, inanç ile kardeşlik duygularının ön plana çıktığı tarihi bir gün olduğunu söyledi.
Örs, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs’ı gençlere armağan ederek onlara duyduğu güveni ortaya koyduğunu belirterek, gençlerin ülkenin geleceğinde önemli bir rol üstlendiğini ifade etti.
Atatürk’ün gençliğe yönelik sözlerine de yer veren Örs, gençlerin vatan sevgisi, fikir hürriyeti ve insanlık değerlerini en iyi şekilde temsil edecek bireyler olarak yetişmesi gerektiğini vurguladı.
Gençliğin teknoloji çağında bilinçli hareket etmesi gerektiğini ifade eden Örs, gençlerin tarihini doğru kaynaklardan öğrenmesi, ecdadının mücadelesini unutmaması ve sorgulayıcı bir bakış açısına sahip olması gerektiğini söyledi.
Necip Fazıl Kısakürek’in sözlerine de atıfta bulunan Örs, “kim var denildiğinde ben varım diyebilen, dava bilinciyle hareket eden bir gençlik” vurgusu yaptı.
Örs, açıklamasının sonunda 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlayarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmetle andı, şehitlere rahmet, gazilere şükran dileklerini iletti.