Selçuk Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri, 22. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri’nde büyük bir başarıya imza atarak “En İyi Üniversite” kategorisinde altın madalya ve dünya birinciliği kupasını kazandı.

Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu (TAŞFED) tarafından Bahçelievler Kongre Merkezi’nde düzenlenen yarışmada, dünya mutfakları tanıtıldı. Gastronomi eğitimi alan yaklaşık bin 500 öğrencinin hazırladığı tabaklar, 26 ülkeden 40 yabancı üyenin de aralarında bulunduğu 120 kişilik uluslararası jüri tarafından değerlendirildi.

Zorlu değerlendirmelerin ardından Selçuk Üniversitesi öğrencileri, en etkileyici sunumu hazırlayarak jüri üyelerinden tam not aldı ve “En İyi Üniversite” unvanını elde etti. Elde edilen bu başarı, Selçuk Üniversitesi’nin gastronomi alanındaki eğitim kalitesini bir kez daha gözler önüne serdi.