Konya
Parçalı bulutlu
5°
Aksaray
Kapalı
6°
Karaman
Kapalı
6°
Ara
reklam
Anadolu'da Bugün Konya Haberleri Beyşehir Devlet Hastanesi'ndeki tatbikat gerçeğini aratmadı!

Beyşehir Devlet Hastanesi'ndeki tatbikat gerçeğini aratmadı!

Beyşehir İlçe Devlet Hastanesi, 2025 Hastane Afet Planı kapsamında olası toplu yaralanma durumlarına hazırlık için kapsamlı bir tatbikat gerçekleştirdi.

KAYNAK: İHA
Okunma Süresi: 1 dk

Konya’nın Beyşehir İlçe Devlet Hastanesi’nde 2025 yılı Hastane Afet Planı (HAP) kapsamında “dış toplu yaralanma” tatbikatı başarıyla gerçekleştirildi.

Olası toplu yaralanma olaylarına hazırlık amacıyla düzenlenen tatbikat, hem masa başı hem de saha uygulaması olarak iki aşamada yapıldı. İlk bölümde hastane yöneticileriyle masa başı planlaması gerçekleştirilirken, ardından sahada acil durum senaryosu uygulamaya konuldu. Yeşil kod ilan edilmesiyle birlikte hastane personeli hızla afet planına uygun şekilde pozisyon aldı ve senaryo gereği hastaneye getirilen yaralılara ilk müdahaleler yapıldı.

HAP Başkanı ve Hastane Başhekim Yardımcısı Dr. Kutay Güven, hastanenin muhtemel afetlere ve olağanüstü durumlara karşı hazırlıklı olmasının büyük önem taşıdığını belirterek, “Her yıl farklı afet ve acil durum senaryoları üzerinden tatbikatlar yapıyoruz. Bu çalışmalar personelimizin reflekslerini güçlendiriyor ve afet bilincini artırıyor.” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *