İçişleri Bakanlığı tarafından yaklaşan bayramlar öncesinde güvenlik tedbirlerinin ele alındığı kapsamlı bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantı, İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi başkanlığında yapıldı.
Bakanlıkta düzenlenen toplantıya bakan yardımcılarının yanı sıra Video Konferans Sistemi (VKS) üzerinden 81 ilin valisi katıldı. Toplantıda yaklaşan Ramazan Bayramı dolayısıyla ülke genelinde alınacak güvenlik ve asayiş tedbirleri ayrıntılı şekilde değerlendirildi.

Yetkililer, vatandaşların bayramı huzur ve güven içerisinde geçirmesi amacıyla Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yürütülecek çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Toplantıda ayrıca yaklaşan Nevruz Bayramı sürecine ilişkin hazırlıklar da ele alındı. Güvenlik birimlerinin bayram süresince sahada yoğun şekilde görev yapacağı ifade edildi.
Video konferans üzerinden gerçekleştirilen toplantıya Konya Valisi İbrahim Akın da katıldı. Toplantıda illerde alınacak tedbirler ve koordinasyon çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulunuldu.
Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, bayramların birlik ve beraberliği güçlendiren önemli günler olduğuna dikkat çekilerek vatandaşların huzur ve güvenliği için tüm birimlerin görev başında olacağı vurgulandı.