Ilgın Belediyesi, el sanatlarına verdiği desteği sürdürerek kadın istihdamına ve kültürel mirasın yaşatılmasına katkı sağlamaya devam ediyor.
Belediye bünyesindeki Punch Atölyesi kursiyerlerinin yıl boyunca ilmek ilmek işlediği ürünler, 12-13 Haziran 2025 tarihlerinde Ilgın Belediyesi El Sanatları Sergisi ile görücüye çıkıyor.
Sergi, Ilgın Millet Kütüphanesi (eski cezaevi binası) ev sahipliğinde 12 Haziran Perşembe günü saat 11.00’de açılacak.
Ilgın Belediye Başkanı Ömer Apil, etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Kursiyerlerimizin el emeği, sabrı ve sanatla harmanladığı çalışmaları hem sergilemek hem de halkımızla buluşturmak istedik. Her biri emek dolu bu eserler, kültürümüzü yaşatırken kadınlarımızın üretkenliğine de dikkat çekiyor. Tüm hemşehrilerimizi bu anlamlı sergimize bekliyoruz.”
İki gün boyunca açık kalacak sergide; Punch tekniğiyle hazırlanan tablolar, aksesuarlar ve dekoratif objelerin yanı sıra farklı el sanatları örnekleri de ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.