Konya
Az bulutlu
3°
Aksaray
Az bulutlu
4°
Karaman
Parçalı bulutlu
2°
Ara
reklam
Anadolu'da Bugün Konya Haberleri Başkan talimatları verdi! Konya'nın 'gurbetçi ilçesi' yaza hazırlanıyor

Başkan talimatları verdi! Konya'nın 'gurbetçi ilçesi' yaza hazırlanıyor

Konya'nın "gurbetçi ilçesi" olarak adlandırılan Kulu'da yaz aylarına hazırlık başladı. Kulu Belediye Başkanı Abdurrahim Sertdemir'in talimatıyla Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ilçede peyzaj çalışmalarını hızlandırdı.

Okunma Süresi: 2 dk

Konya'nın Kulu ilçesi genelinde park ve bahçelerde çalışmalar hız kazandı. Çalışmalara ilişkin Kulu Belediyesi'nden açıklamada bulunuldu.

Kulu Belediyesi'nden yapılan açıklamada, "Kulu’muz yaza hazırlanıyor. Baharın gelişiyle birlikte kent estetiği ve çevre duyarlılığı ön planda.

Park ve Bahçeler Müdürlüğümüze bağlı ekiplerimiz, Atatürk Caddemiz başta olmak üzere park ve yeşil alanlarda yer alan ahşap oturma bankları ve çöp kovalarında bakım ve yenileme çalışmalarına başladı.

Amacımız; çevreye duyarlı, estetik ve konforlu yaşam alanları oluşturarak değerli hemşehrilerimize daha keyifli bir sosyal alan sunmak. Daha yeşil, daha güzel bir şehir için birlikte çalışıyoruz."

Park ve Bahçeler Müdürlüğümüze bağlı ekiplerimiz, baharın gelişiyle birlikte peyzaj düzenlemeleri ve budama çalışmalarına hız verdi.

Yeşil alanlarımız başta olmak üzere, sosyal yaşam alanlarımız ve ortak kullanım alanlarımızda yürütülen çalışmalarla ilçemizin çehresini güzelleştiriyoruz. Vatandaşlarımızın keyifle vakit geçirebileceği, daha yeşil ve estetik bir Kulu için çalışmalarımız aralıksız sürüyor" ifadelerine yer verildi.

kulu-park-bahce-calisma-2025-002.jpg

Kulu Belediye Başkanı Abdurrahim Sertdemir, Değirmenözü Mahallesi'nde bulunan park alanında incelemelerde bulundu. Başkan Sertdemir'e Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Baran ve Değirmenözü Mahallesi Muhtarı Erdal Tetik de eşlik etti.

Başkan Sertdemir, vatandaşların nefes alabileceği yeşil alanlara ve sosyal vakit geçirebileceği dinlenme alanlarına büyük önem verdiklerini belirterek; parkta yer alan oyun grupları, kamelya ve genel peyzaj düzenlemelerinin yenilenmesi için çalışmaların başlayacağını ifade etti.

Başta İsveç olmak üzere yurt dışından ilçeye gelen vatandaşlarla birlikte yaz aylarında ilçe nüfusunun 3'e katlandığı ifade ediliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *