Konya
Hafif yağmur
3°
Aksaray
Hafif yağmur
2°
Karaman
Hafif kar yağışlı
2°
Ara
reklam
Anadolu'da Bugün Konya Haberleri Başkan Pekyatırmacı duyurdu: Selçuklu’da e-İmar dönemi başlıyor

Başkan Pekyatırmacı duyurdu: Selçuklu’da e-İmar dönemi başlıyor

Selçuklu Belediyesi, 2026 yılında hayata geçireceği e-İmar Yazılımı ile imar süreçlerini dijital ortama taşıyarak daha hızlı, şeffaf ve erişilebilir hale getirmeyi hedefliyor.

KAYNAK: Selçuklu Belediyesi
Okunma Süresi: 2 dk

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Selçuklu Belediyesi tarafından 2026 yılında hizmete alınması planlanan yeni e-İmar Yazılımı hakkında ilgili meslek odalarının temsilcilerine yönelik bilgilendirme toplantısı düzenledi. Toplantıda, proje ruhsatı ve iskân süreçlerini daha hızlı, şeffaf ve erişilebilir hale getirmeyi amaçlayan yazılımın detayları paylaşıldı.

Yürüttüğü dijital belediyecilik uygulamalarıyla dikkat çeken Selçuklu Belediyesi, yeni e-İmar Yazılımı ile imar süreçlerinde önemli bir dönüşüm hedefliyor. Sistem sayesinde belediyeye fiziki başvuru ve evrak teslimi zorunluluğu ortadan kalkacak; vatandaşlar ve sektör paydaşları, başvurularını mesai saatlerine bağlı kalmadan dijital ortamda gerçekleştirebilecek.

Toplantıda konuşan Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, “Dijital çağın imkânlarını belediyecilik hizmetlerine entegre ederek vatandaşlarımıza daha hızlı ve etkin hizmet sunmayı amaçlıyoruz. 2026 yılında hayata geçirmeyi planladığımız e-İmar Yazılımı ile imar süreçlerinde dijital bir dönemi başlatıyoruz” dedi.

Yeni sistemle birlikte yapı ruhsatı ve yapı kullanma izin belgelerinin elektronik ortamda imzalanacağını belirten Pekyatırmacı, tüm belgelerin güvenli bir şekilde dijital arşivde saklanacağını ifade etti. Başkan Pekyatırmacı ayrıca, başvuruların hangi aşamada olduğunun, yapılan işlemlerin ve süreç tarihçelerinin sistem üzerinden şeffaf bir şekilde takip edilebileceğini vurguladı.

e-İmar Yazılımı’nın hayata geçmesiyle hem zaman hem de kaynak tasarrufu sağlanması hedeflenirken, imar süreçlerinin daha hızlı ve verimli yürütülmesi amaçlanıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *