14 bin dekarlık alanda başlayan ekimler kapsamında önemli açıklamalarda bulunan Başkan Erkoyuncu, hem çiftçilere uyarılarda bulundu hem de Konya Ovası’ndaki su krizine dikkat çekti.

“20 NİSAN’DAN ÖNCE EKİM YAPILMAMALI”
Erkoyuncu, 24 Nisan itibariyle başlatılan ekimle ilgili olarak çiftçileri erken ekimin zararlarına karşı uyardı. "Yıllardır yaşadığımız yalancı bahar, çiftçimizi erken ekime yönlendiriyor. Ancak bu durum pancarın gelişimini olumsuz etkiliyor. Tecrübelerimize göre, 20 Nisan’dan önce yapılan ekimler risk taşıyor" diyen Erkoyuncu, konvize tohumların maliyetinin yüksekliğine de değinerek, hatalı bir ekimin çiftçiye %15 oranında ek maliyet getirdiğini vurguladı.
KONYA OVASI SU KRİZİNDE KIRMIZI ALARM VERİYOR
Konuşmasında su sorununa da geniş yer ayıran Erkoyuncu, Konya Ovası’nda yeraltı su seviyelerinin kritik seviyeye indiğini belirterek, dış havzalardan su transferinin artık ertelenmemesi gerektiğini dile getirdi.

"Konya Ovası'ndaki tarımsal sulamanın büyük bölümü yeraltı suyuna dayanıyor. Ancak artık bu kaynaklar da tükenme noktasına geldi. Devletimizin güçlü yapısıyla, dış havzalardan su transferi projesinin kısa sürede hayata geçmesini bekliyoruz" ifadelerini kullanan Erkoyuncu, çiftçilerin suyu daha bilinçli ve tasarruflu kullanmaları gerektiğini vurguladı.
BEREKETLİ BİR SEZON TEMENNİSİ
Başkan Ramazan Erkoyuncu, konuşmasının sonunda tüm üreticilere seslenerek, "Bütün çiftçilerimize bereketli bir sezon ve verimli bir hasat dönemi diliyorum. Tarımda akılcı ve bilinçli adımlar atarak, geleceğimizi hep birlikte güvence altına alabiliriz" dedi.