Konya
Açık
19°
Aksaray
Parçalı az bulutlu
16°
Karaman
Açık
16°
Ara
Anadolu'da Bugün Konya Haberleri Başkan Altay’dan 23 Nisan mesajı: “Çocuklar bu şehrin en büyük gücü”

Başkan Altay’dan 23 Nisan mesajı: “Çocuklar bu şehrin en büyük gücü”

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın önemini vurgulayarak, çocukların gelecekteki güvenceleri olduğuna dikkat çekti.

KAYNAK: Konya Büyükşehir Belediyesi
Okunma Süresi: 2 dk

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 106. yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Altay, bayramların toplumsal hafızayı canlı tutan, ortak değerleri diri tutarak geleceğe aktaran özel günler olduğunu belirterek, 23 Nisan’ın bu yönüyle büyük bir anlam taşıdığını ifade etti.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1924 yılında bu anlamlı günü çocuklara armağan ettiğini hatırlatan Altay, 23 Nisan’ın 1979 yılında UNESCO tarafından “Çocuk Yılı” ilan edilmesiyle uluslararası bir kimlik kazandığını ve dünya çocuklarının ortak bayramı haline geldiğini söyledi.

Çocuklara seslenen Altay, dil, inanç ve tarihin en kıymetli değerler olduğunu vurgulayarak, bu toprakların büyük mücadelelerle vatan haline geldiğini ifade etti. Vatanı korumanın ve geleceğe güçlü şekilde taşımanın en önemli sorumluluk olduğunu belirten Altay, bunun da ancak iyi bir eğitimle mümkün olacağını dile getirdi.

Konya Büyükşehir Belediyesi olarak çocukların daha donanımlı ve bilinçli bireyler olarak yetişmesi için birçok projeyi hayata geçirdiklerini söyleyen Altay, gençlerin hayallerine destek olmak için çalıştıklarını kaydetti.

Bu kapsamda 26 Nisan’a kadar Selçuklu Kongre Merkezi’nde devam edecek “2. Konya Çocuk Kitap Günleri” ile çocukları kitaplarla buluşturmayı ve kültürel bir yolculuk sunmayı hedeflediklerini belirtti.

Altay, çocukların gözlerindeki umudun şehir ve ülkenin en büyük gücü olduğunu ifade ederek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm İstiklal Savaşı kahramanlarını rahmetle andı.

Mesajının sonunda tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *