Konya’nın Beyşehir ilçesinde, 9 Eylül 1922’de İzmir’e giren müfrezenin kahraman gazilerinden Ali Atar, Sadıkhacı Mahallesi’ndeki kabri başında dualarla anıldı.
Anma programına dair açıklamada bulunan Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır şunları söyledi:
9 Eylül 1922’de İzmir’e ilk giren müfrezenin komutanı Yüzbaşı Şerafettin Bey ile birlikte Hükümet Konağı’ndaki Yunan bayrağını indirip, şanlı bayrağımızı göndere çeken kahraman gazimiz Ali Atar’ı, Sadıkhacı Mahallemizde bulunan kabri başında dualarla andık.
Bu milletin bugünkü birliğinin de dirliğinin de sahipleri, şehitlerimiz ve gazilerimizdir. Bizim borcumuz; onların bize emanet ettiği bu vatanı, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahramanlarımızın yüzü suyu hürmetine, bayrağımızı indirtmeden, ezanımızı dindirtmeden yaşatmaktır. Bu topraklarda birlikte, kol kola yaşamak zorundayız.

Ben de bu duygularla, minnetle ve şükranla Ali Atar amcamı rahmetle anıyorum. Allah anasından, atasından ve toprağındaki bütün insanlardan razı olsun.
Anma programımıza katılan İlçe Jandarma Komutanımız Serhat Arlı’ya, AK Parti İlçe Başkanımız Kahraman Şanal’a, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimler Derneği Konya Şube Başkanımız Süleyman Ege’ye, Sadıkhacı Mahallesi Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı ve Meclis üyemiz Yusuf Çelik’e, İzmir Beyşehirliler derneği genel sekreteri Abdullah Ünal’a, gazilerimize, şehit yakınlarımıza, meclis üyelerimize, muhtarlarımıza, hemşehrilerimize ve öğrencilerimize gönülden teşekkür ediyorum. Ruhun şad olsun yiğit gazimiz Ali Atar."