Virüse karşı Küflü peynir tavsiyesi

Boğaziçi Gıda Sahibi Ahmet Saygı, Konya’nın yerel ürünü arasında ilk sıralarda olan “Küflü Peynir”in koronovirüse karşı en etkili besin maddesi arasında olduğunu söyledi.

Virüse karşı Küflü peynir tavsiyesi
Yayınlanma:
Güncelleme:

Konya’nın yerel ürünleri arasında olan ‘Küflü Peynir”in satışı son zamanlarda koronavirüse karşı etkili olduğu düşüncesiyle  arttı. Boğaziçi Gıda Sahibi Ahmet Saygı, son zamanlarda küflü peynire yoğun talep olduğunu dile getirdi.

viruse-karsi-kuflu-peynir-tavsiyesi.jpg

Yoğun besin değeriyle birçok kez gündeme gelen küflü peynirin eski zamanlarda savaşa giden askerler tarafından tüketildiği bilgisini veren Saygı, “Konyamızın değeri olan küflü peynir, antibiyotik özelliğiyle her zaman tüketilen gıdaların başında geliyordu. Şimdi de insanlar koronavirüse karşı bağışıklık sistemini daha da güçlendirmeleri için küflü peynir tüketimine yöneldi. Biz de tezgahımıza ‘Korana savar’ tabelası takarak peynirlerimizi sunuyoruz. İçerisinde bulunan vitamin ve mineraller sayesinde sağlığa faydalı olan küflü peynirin, kalsiyum sayesinde kemiklerin ve dişlerin güçlenmesini sağladığı biliniyor. Bunun yanında doğal bir antibiyotik olan küflü peynirlerle çok daha kuvvetli bir bağışıklık sistemine kavuşulmuş oluyor. Antiseptik etkisiyle hastalıklara karşı daha güçlü olabilme imkanı sunuyor. Küflü peynirin bilinen bu özellikleri koronavirüse karşı alınacak gıdaların da başında gelmesini sağlıyor” diye konuştu. Saygı, 1948 yılından bu yana süt ürünleri ticareti yaptıklarını dile getirerek, vatandaşların bilindik ve güvendikleri esnaftan alışveriş yapmaları tavsiyesinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.