Selçuk Üniversitesinden savunma sanayiine önemli katkı

Selçuk Üniversitesi ile Mevlana Kalkınma Ajansı arasında iş birliği protokolü imzalandı. Huğlu Meslek Yüksekokulu tarafından hazırlanan ve iş birliğinin temelini oluşturan Savunma Sanayii Kalite Kontrol Elemanı Mesleki Eğitim Projesi ile savunma sanayiinde ihtiyaç duyulan nitelikli elemanların yetiştirilmesi ve ekonomiye katkı sunulması amaçlanıyor.

Selçuk Üniversitesinden savunma sanayiine önemli katkı
Yayınlanma:
Güncelleme:

Savunma ve silah sanayiinde istihdam edilmek üzere teknik nitelikli personel yetiştiren Selçuk Üniversitesi Huğlu Meslek Yüksekokulu, eğitim kalitesini ve kapasitesini geliştirerek sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli personeli maksimum yetilerle donatmak adına ‘Savunma Sanayii Kalite Kontrol Elemanı Mesleki Eğitim’ adlı proje hazırladı. Konya’da savunma sanayii alanında eğitim alan gençlerin iş gücü tarafından talep edilirliğini yükseltmek, gençlerin mesleki eğitim ve kişisel gelişim anlamında niteliklerini geliştirecek çalışmalar ile kentin beşeri sermayesinin gelişmesine katkı sağlamak, projenin genel amaçlarından birini oluşturuyor.

PROJE, HEM ÖĞRENCİLERE HEM DE BÖLGE HALKINA KATKI SUNACAK

Mevlana Kalkınma Ajansı tarafından desteklenecek proje ile Huğlu Meslek Yüksek Okulundaki 30 öğrenciye, kalite kontrol mastar elemanı alanındaki mesleki becerilerinin en üst düzeye çıkarılması için silah sanayii teknikerliği ve makine konularını barındıracak şekilde kalite kontrol elemanı mesleki eğitimi ve KOSGEB destekli uygulamalı girişimcilik eğitimi verilecek. Ayrıca projeye katılan öğrencilerin savunma sanayii alanındaki öncü kuruluşlar hakkında deneyim kazanması için ASELSAN, ROKETSAN, MKEK kurumlarındaki faaliyetleri yerinde gözlemlemesi sağlanacak. Huğlu halkının iş gücüne katılımını destekleyecek uygulamalar geliştirilmesi için de Huğlu Meslek Yüksek Okulunda Kariyer Merkezi kurulacak. 30 öğrenciye ISO 450001 İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi verilmesi planlanan projenin ortağı Huğlu Sanayici ve İş Adamları Derneği, proje iştirakçisi ise S.S. Huğlu Av Tüfekleri İmali ve Alım Satım Küçük Sanat Kooperatifi.

“HUĞLU MYO, NİTELİKLİ ELEMAN YETİŞTİRİYOR”

Selçuk Üniversitesi Huğlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Erkan Akgöz, savunma ve silah sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli elemanları yetiştirmek adına verilen eğitimin kalitesini ve kapasitesini geliştirmek için bu projenin hazırlandığını belirterek “Huğlu Meslek Yüksek Okulunda 484 öğrencimiz; makine, silah sanayii teknikerliği, is sağlığı ve güvenliği, bilgi güvenliği teknolojisi ve sağlık bilgi sistemleri teknikerliği programlarında eğitim görüyor. Sanayide büyük bir gelişme göstermekte olan Huğlu’ya, çağın teknolojisini yakalayabilme, bilimsel ve sosyal yönden de gelişmesine katkıda bulunabilme düşüncesi ile 1994 yılında kurulan Huğlu Meslek Yüksekokulumuz, savunma sanayiinde ihtiyaç duyulan bilgi ve beceriye sahip bir şekilde mezun olan gençlerimizin her birinin sanayide teknik, idari ve Ar-Ge çalışmalarında görev alabilecek bilgi ve deneyimle donanmış, girişimci, çözüm üretebilen, araştıran, teknolojik gelişmelere açık, ülkesine ve insanlığa yararlı, toplumun yasam kalitesini arttırmaya yönelik bilimsel araştırma yapan ve teknoloji üretebilen, ufku geniş teknik personeller yetiştirmek amacıyla hizmet vermektedir. Çağımızın en önemli sektörlerinden biri savunma sanayii. Bu konuda son yıllarda ciddi yatırımlar yapılıyor. Selçuk Üniversitesi olarak sanayi ile iş birliği yapmak adına çeşitli adımlar atıyoruz. Bu adımlarımızdan birisi olan Savunma Sanayii Kalite Kontrol Elemanı Mesleki Eğitim Projesi ile üretilen ürünlerin uluslararası standartta olmasını da hedefliyoruz.” dedi.

“ÖĞRENCİLERİN MESLEKİ BECERİLERİ EN ÜST DÜZEYE ÇIKARILACAK”

Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri İhsan Bostancı da “Tüfek üretiminde kalite kontrol eğitimi sağlayacak proje kapsamında alımı planlanan fiber lazer kesim makinası ve 30 öğrenciye verilecek olan kalite kontrol elemanı meslek eğitimi ile öğrencilerin kalite kontrol mastar alanındaki mesleki becerilerinin en üst seviyeye çıkarılması hedefleniyor. Savunma sanayii, nitelikli insan kaynağı açısından en kritik sektörlerden birisi. Burada yapılacak üretimin çok hassas bir şekilde gerçekleştirilmesi gerekiyor. Çünkü savunma sanayii üretiminde yaşanacak herhangi bir sıkıntının neticesi kötü sonuçlanabilir. Bu sektör yüksek standartta üretimi gerektirir. Üretimi yapacak teknik personelin kabiliyeti son derece önemli. Huğlu’daki Meslek Yüksekokulumuz ve Teknik Lisemiz çok ciddi bir ihtiyacı karşılıyor. Savunma sanayiimize yönelik eleman yetiştiren okullarımıza bu tarz destek vermeyi çok önemsiyoruz.” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.