Selçuk Üniversitesi ile Selçuklu Belediyesi arasında iş birliği protokolü

Selçuk Üniversitesi (SÜ) ve Selçuklu Belediyesi; kurumlar arasındaki iş birliğini güçlendirmek, kamusal alanlarda çalışmalar yürüterek ilçenin ve Selçuk Üniversitesi Alaeddin Keykubat Kampüsünün gelişimine katkı sunmak amacıyla iş birliği protokolü imzaladı.

Selçuk Üniversitesi ile Selçuklu Belediyesi arasında iş birliği protokolü
Yayınlanma:
Güncelleme:

Protokolle; Selçuklu ilçesi kamusal alanlarında yapılacak çalışmalarda iş birliğine gidilmesi, belediyecilik hizmetlerinin yürütülmesine akademik katkı sağlanması amaçlanıyor. Sağlık, eğitim, tarih, kültür-sanat sportif faaliyetler, araştırma ve yayın çalışmaları, projelendirme ve bilimsel organizasyonların gerçekleştirilmesi için gerekli iş birliklerinin sağlanmasını kapsayan protokolle, ayrıca öğrenci topluluklarının; belediye gençlik merkezleri, uzaktan eğitim ve etüt merkezleri, spor kulübü ile birlikte ders dışı etkinlik ve faaliyetlerin yürütülmesi hedefleniyor.

selcuk-universitesi-ile-selcuklu-belediyesi-arasinda-is-birligi-protokolu.jpg

“SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ İÇİN HASSASİYET GÖSTERİYORUZ”

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy rektörlük binasında düzenlenen protokol töreninde yaptığı konuşmada, üniversitenin toplumla birleştirilmesi ve toplumun sorunlarına yönelik adımlar atılması doğrultusunda gerçekleştirilen protokollere önem verdiklerini söyledi. İş birliklerin, Türkiye’deki güzide kurumların, memleket ve milletin enerjisini ortak amaca hızlı bir şekilde aktarılmasına katkı sağladığını ifade eden Prof. Dr. Aksoy, “Selçuklu Belediyesi sınırları içinde bulunduğumuz bir kampüste hayat sürüyor ve bu kampüste faaliyet yapmaya çalışıyoruz. Konya içerisindeki en ayrıcalıklı belediyelerden bir tanesi olduğunu belirtmek isterim. Bu ayrıcalığı da Selçuk Üniversitesi ve Konya Teknik Üniversitesi gibi 2 önemli üniversitenin kendi sınırları içerisinde olması. Bu; belediyemizle iş birliği anlamında birçok konuda adım atılmasına vesile oldu. Bu iş birliğimiz her geçen gün daha da artıyor. Bunun yanında, üniversitenin Selçuk Üniversitesi olması da ayrı önem arz ediyor. Selçuk Üniversitesi, sadece Konya’nın değil, aynı zamanda Türkiye’nin bir değeri ve gözbebeği durumunda. Türkiye’de kurulan birçok üniversitenin kopuş noktaları yine Selçuk Üniversitesi üzerinden olmuş ve bir merkeze dönüşmüş durumda. Bu merkez, Anadolu’nun birçok sorununa bundan sonraki süreçte de hızlı çözüm üretecek. Kovid-19 ile mücadelede, son dönemlerde yapılan aşı çalışmasında Prof. Dr. Osman Erganiş hocamızın Veteriner Fakültesinden atmış olduğu adım da bizlerin bir anlamda memleketin sorunlarına eğilme noktasında ayrı bir hassasiyetle yaklaştığımızı gösteriyor.” diye konuştu.

Prof. Dr. Aksoy, SÜ Otizm Uygulama ve Araştırma Merkezinin, Selçuklu Belediyesi bünyesinde yer alan Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim (SOBE) Vakfına taşınmasına yönelik bir protokolün de hazırlığında olduklarını sözlerine ekledi.

“SÜ, TÜRKİYE’NİN KÖKLÜ ÜNİVERSİTELERİ ARASINDA YER ALIYOR”

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı ise kurum ve kuruluşlarla farklı alanlarda birçok iş birliğine imza attıklarını belirtti. Selçuk Üniversitesi ile imzalanan protokolün, gelecekte gerçekleştirilecek iş birliklerine temel oluşturacağını aktaran Pekyatırmacı, “Konya’mızda üniversitelerimiz gelişiyor ama Selçuk Üniversitesi sadece Konya’nın değil, Türkiye’nin köklü üniversitelerinden bir tanesi. Üniversitemizle özellikle öğrencilerimiz nezdinde Gençlik Meclisimiz aracılığıyla çok sayıda faaliyeti yürütüyoruz. Bosna Hersek Mahallesindeki Talha Bayrakçı Gençlik Merkezimiz aktif şekilde çalışıyor. Yine, Üniversitemizin içerisinde Gençlik Merkezimiz farklı kollarda, alanlarda faaliyetlerini yürütüyor. Bugün imzaladığımız protokolün ardından, SOBE Vakfında yapacağımız çalışmaların da şimdiden müjdesini vermek istiyorum. Değerli Rektörümüz Prof. Dr. Metin Aksoy, Tıp Fakültesi ve Eğitim Fakültesinden hocalarımızla birlikte SOBE Vakfında yaptığımız toplantı sonucunda, SÜ Otizm Uygulama ve Araştırma Merkezini SOBE Vakfının içerisine taşıma kararı aldık. Bunun da müjdesini buradan vermiş olalım. İnşallah bununla ilgili de özel bir protokol yaparak Üniversitemizle iş birliğini daha da geliştirmiş olacağız. Farklı alanlarda, konularda çalışmalarımız devam ediyor. Bu anlamda, Üniversitemizle daha üst seviyede bir katkıyı hep birlikte sağlamış olacağız. Teşekkür ediyor, hayırlı olmasını temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy ve Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, iş birliği protokolünü imzaladı. İmza törenine, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Düz de eşlik etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.