Rektör Aksoy, basın mensuplarıyla bir araya geldi

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, görev sürecinde geride bıraktığı 1 yılı, düzenlediği basın toplantısıyla değerlendirdi.

Rektör Aksoy, basın mensuplarıyla bir araya geldi
Yayınlanma:
Güncelleme:

“Hedefimiz, gelenekle geleceği buluşturan Üniversitemizi daha da üst sıralara taşımak” diyen Prof. Dr. Aksoy, “Selçuk Üniversitesi olarak bilimsel çalışmalarda alt yapısı tamamlanmış, kendi yazılımını, kendi otomasyonunu geliştiren, küresel anlamdaki değişimleri takip eden, bölgedeki en önemli araştırma merkezlerinden biri olmak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

rektor-aksoy-basin-mensuplariyla-bir-araya-geldi-003.jpg

“HEDEFİMİZ, GENÇLERİMİZİ GELECEĞE HAZIRLAMAK”

Selçuk Üniversitesi Alaeddin Keykubat Yerleşkesindeki Keykubat Köşkü’nde basın mensuplarıyla bir araya gelen Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, bünyesinde 23 fakülte, 7 enstitü, 5 yüksekokul, 1 konservatuvar, 22 meslek yüksekokulu, 54 araştırma ve uygulama merkezi bulunan Selçuk Üniversitesinin, 68 bini aşkın öğrencisi, 2 bin 960 akademik, 4 bin 29 idari personeli ile Türkiye’nin en büyük eğitim kurumları arasında yer aldığını vurgulayarak “Düşümüz; ülke geleceğinin teminatı gençlerimizin, geçmişine sıkı sıkıya sahip çıkan ve geleceği üstün donanımıyla inşa eden bireyler olarak yetişmesidir. Göreve geldiğimiz tarihten itibaren akademisyenlerimizin kadro sorunu büyük oranda çözüldü. Bu süreçte Üniversitemize; 45 profesör, 78 doçent, 85 doktor öğretim üyesi, 5 öğretim görevlisi, 21 araştırma görevlisi olmak üzere toplam 234 akademik kadro kazandırıldı. Selçuk Üniversitesinin birimlerinde kullanılan toplam 22 aracın, kamu kaynaklarının etkin ve verimli bir şekilde kullanılması amacıyla Üniversitemiz ‘‘Araç İşletme Müdürlüğü’’ otoparkına çekilerek hizmet amaçlı kullanılması sağlandı. Ayrıca sözleşmesi bu ay sonunda bitecek 15 kiralık araçla ilgili yeni ihaleye çıkılmayacak. Üniversitemiz bünyesinde bulunan ve ekonomik ömrünü doldurmuş 16 aracın satışı ihalesi gerçekleştirildi. Kamu kaynaklarının verimli kullanılması ve çevre temizliği konusunda attığı adımlarla örnek olan Üniversitemiz, yeni bir uygulamayı daha hayata geçirdi. Alaeddin Keykubat Kampüsünde değerlendirilmek üzere tahsis edilen 6 adet elektrikli araç hizmete sunuldu. İlerleyen süreçte bu sayının 10’a kadar artırılması hedefleniyor. Banka promosyonları tüm akademik ve idari personele eşit bir şekilde dağıtıldı.” dedi.

rektor-aksoy-basin-mensuplariyla-bir-araya-geldi-005.jpg

“YERLİ AŞI İÇİN GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYORUZ”

Veteriner Fakültesi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Selçuk Üniversitesi Aşı Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Osman Erganiş ve ekibinin, yürüttükleri projeyle 'SARS-CoV-2' virüsünü izole ederek inaktif aşı çalışmalarına devam ettiğini hatırlatan Prof. Dr. Metin Aksoy, “Hazırlanan aşıların deney hayvanları üzerindeki denemeleri tamamlanmış olup FAZ çalışmaları başladı. Aşının 2021 yılı içerisinde üretime geçilmesi yönünde çalışmalar devam ediyor. Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesinden Tıbbi Genetik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Sayın Doç. Dr. Nadir Koçak ve ekibi tarafından da Covid-19’a karşı mRNA özelliği taşıyan aşı projesi geliştirildi. Proje, hayvan deneyleri aşamasına gelmiş olup çalışmalar devam ediyor. Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde “Pandemi Tanı Takip Ünitesi” hizmete sunuldu. Bu sayede hastaların Covid’le ilgili tüm işlemleri (numune alma, kan tetkitleri, direkt grafi, tomografi gibi) hastaneye giriş yapılmadan bu ünite içerisinde gerçekleştirilebiliyor.” diye konuştu.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.