Konya tarım sektörü sürdürülebilir tarım için İspanya’da

Erasmus+ Mesleki Eğitim Stratejik Ortaklık projeleri kapsamında Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinatörlüğünde yürütülmekte olan Sürdürülebilir Tarım ve Yaşam & Yaşayan Topraklar isimli projenin Ulusötesi Proje Toplantısı, İspanya ortağı Cordoba Üniversitesi ev sahipliğinde 22 - 26 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Konya tarım sektörü sürdürülebilir tarım için İspanya’da
Yayınlanma:
Güncelleme:

Sürdürülebilir Tarım ve Yaşam & Yaşayan Topraklar isimli projede; Türkiye’den Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Konya Ova Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Konya Karaman Tarım Kooperatifleri Bölge Birliği, İspanya’dan Cordoba Üniversitesi, İtalya’dan Lega Regionale delle Cooperative e Mutue, Almanya’dan DEULA-Nienburg GmbH ve Belçika’dan Avrupa Koruyucu Tarım Federasyonu olmak üzere 5 ülke 9 kurum ve kuruluş yer aldı. 

konya-tarim-sektoru-surdurulebilir-tarim-icin-ispanyada-003.jpg

Konuyla ilgili Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “İspanya’nın Cordoba şehrinde gerçekleştirilen toplantıda projemizdeki ortak kurum ve kuruluşlar; tanıtım sunumu yaparak, sürdürülebilir tarım ile ilgili çalışmaları ve iyi uygulama örneklerini de anlatmıştır.

konya-tarim-sektoru-surdurulebilir-tarim-icin-ispanyada-004.jpg

Proje koordinatör kurumu olan İl Müdürlüğümüz tarafından projenin amaç ve hedefleri, ortakların rol ve sorumlulukları ve yapılması planlanan faaliyetler hakkında da sunum yapılmıştır.

konya-tarim-sektoru-surdurulebilir-tarim-icin-ispanyada-005.jpg

Ortaklar arasında iş birliğinin gelişmesi, yeni sektörel ağların oluşması ve tarımsal üretimde yapılan iyi uygulamaların yerinde öğrenilmesi, projede yapılacak faaliyetlerin belirlenmesi gibi konularda istişarelerde bulunulmuştur.

konya-tarim-sektoru-surdurulebilir-tarim-icin-ispanyada-006.jpg

Toplantıda katılımcıların fikirleri ve görüşleri alınarak uluslararası boyutta sürdürülebilir tarımda GZFT ANALİZİ ( Güçlü Yönler, Zayıf Yönler, Fırsatlar, Tehditler) için katılımcılar grup çalışması yapmış olup, sonuçları raporlanarak bir sonraki faaliyetimiz için hazırlık yapılmıştır.

konya-tarim-sektoru-surdurulebilir-tarim-icin-ispanyada-007.jpg

Ayrıca Cordoba Üniversitesi ziyaret edilerek, rektör yardımcısı ve Erasmus+ koordinatörlüğü ile tanışılmıştır.

konya-tarim-sektoru-surdurulebilir-tarim-icin-ispanyada-008.jpg

Cordoba Üniversitesi tarafından yönetilen üniversite kampüsü içinde bulunan RABANELES Çiftliği de ziyaret edilmiştir. Çiftlik içerisinde proje katılımcılarına koruyucu tarım çalışmaları hakkında bilgi verilmiştir.

konya-tarim-sektoru-surdurulebilir-tarim-icin-ispanyada-009.jpg

Ayrıca Koruyucu Tarımda kullanılan makine ve ekipmanlar tanıtılmış, uygulamalı olarak arazide doğrudan ekim de yapılmıştır. 

konya-tarim-sektoru-surdurulebilir-tarim-icin-ispanyada-010.jpg

Projemizin İspanya ortağı Cordoba Üniversitesi ev sahipliğinde yapılan Ulusötesi Proje Toplantısı başarılı bir şekilde tamamlanmıştır. Ev sahibi ortağımızın ve ortak kurumlarımızın proje konumuzla ilgili alanında doğrudan ulusal ve uluslararası başarılı çalışmalarının olması projemize büyük katkı sağlamış ve sağlayacaktır. Projemizle ilgili yapılan çalışmalar projemizin sosyal medya hesaplarında  ve ortak kurumların internet adreslerinde de paylaşılmaktadır.

konya-tarim-sektoru-surdurulebilir-tarim-icin-ispanyada-011.jpg

Projemizle sürdürülebilir tarımla ilgili başarılı çalışmaları olan ülkeler arasında iş birliği ağı oluşturmak, yeni fikirleri ve yöntemleri paylaşarak iyi uygulamaların değişimini ve yaygınlaşmasını sağlamak, ulus ötesi düzeyde faaliyet göstererek tüm ortakların kurumsal kapasitelerini geliştirmek, sektördeki teknik personel ve çiftçilerin mesleki gelişimine katkı sağlamak hedeflenmektedir.

konya-tarim-sektoru-surdurulebilir-tarim-icin-ispanyada-012.jpg

Sürdürülebilir koruyucu tarım teknikleriyle tarımsal üretimin yapılması, toprak, su, hava ve çevre gibi doğal kaynakların korunması, iklim değişikliğinin sebeplerinin ve sonuçlarının etkilerinin azaltılması, sektör aktörlerinin tarımsal faaliyetlerin içerdiği riskleri azaltma teknikleri hakkında bilgi ve becerisinin gelişmesi, çevre bilincinin oluşması, tarımsal üretimde karlılık ve verimliliğin artması, gıda güvenliğinin sağlanması projemizin kısa ve uzun vadede beklenen sonuçlarıdır.” AB Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.