Konya iş dünyasına YEP ile yeni heyecan geldi

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın Yeni Ekonomi Programı’nı açıklamasının ardından değerlendirmede bulunan KTO Başkanı Selçuk Öztürk ve MÜSİAD Konya Şube Başkanı Ömer Faruk Okka yeni dönemin üreticiye heyecan getireceğini söylediler

Konya iş dünyasına YEP ile yeni heyecan geldi
Yayınlanma:
Güncelleme:

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın, bu seneki Yeni Ekonomi Programı'nın ana temalarını 'Yeni Dengelenme', 'Yeni Normal' ve 'Yeni Ekonomi' olarak belirlediklerini söylemesinin ardından Konya iş dünyasından da tam destek geldi. Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk ve MÜSİAD Konya Şube Başkanı Ömer Faruk Okka yeni dönemden umutlu olduklarını belirttiler.

konya-is-dunyasina-yep-ile-yeni-heyecan-geldi.jpg

ÖZTÜRK: SALGININ ETKİLERİ AZALDIKÇA İYİLEŞME SÜRECEK

TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı  ve KTO Başkanı Selçuk Öztürk, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın Yeni Ekonomik Programı’nı açıklamasıyla sanayi ve ticarete büyük moral geldiğini söyledi. Kovid-19 salgınının tüm dünyaya etkilerinin devam ettiği bir dönemde olduğumuzu hatırlatan Öztürk, “Dünyadaki tüm ekonomik göstergeler mart ayıyla birlikte düşüşe geçti. Haziran ayıyla birlikte Türkiye bu düşüşü durdurarak örnek girişimlerle yukarı doğru çıkmasını sağladı. Gelinen süreç içinde pandeminin etkisini hâlen görmekteyiz. Türkiye ekonomisi bu süreci daha güzel atlatmak için elinden geleni yapıyor. Hükümetimizin aldığı Yeni Ekonomi Programıyla, ‘Yeni Dengelenme’ süreci başladı. Bu süreçte işletmelerimiz ve üreticimiz gereken desteği alacaktır. Bundan sonraki dönemde gelişmeler yakından takip edilecek ve düzelme trendleri yükselecek” diye konuştu.

konya-is-dunyasina-yep-ile-yeni-heyecan-geldi-001.jpg

OKKA: DAHA ÇOK ÇALIŞMAMIZ, ÜRETMEMİZ GEREKİYOR

MÜSİAD Konya Şube Başkanı Ömer Faruk Okka, Bakan Albayrak tarafından açıklanan Yeni Ekonomi Programı’nın herkese hayırlı olmasını diledi. Yeni programla birlikte katma değeri yüksek ürünlerin üretimi ve ihracatın yeniden ele alınacağını belirten Okka, “Yeni programda, enflasyon ve GSMH ile 2021, 2022 ve 2023 hedefleri belli oldu. Burada açıklanan yeni hedef rakamlarının gerçekçi ve ulaşılması gereken hedefler olduğunu görüyoruz. Üretime ve ihracata verilecek yeni desteklerle üreticilerimizi yeni bir heyecan saracak. Bu program ile birlikte daha çok çalışmamız, üretmemiz gerekiyor. Bakanımız Berat Albayrak’ın açıklamaları sanayicimizi sevindirdi. Burada hükümetimizin desteği ve gayretleriyle artık daha çok çalışmamız, üretmemiz gerekiyor. Pandemi döneminde hepimiz dijital çağın önemini bir kez daha gördük. Artık önümüzdeki dönemde dijital ürünler üretmemiz gerekiyor. Aynı zamanda da bu çağın gerisinde kalmamamız, sürekli yeni ürünleri tasarlamamız büyük önem taşıyor. Hükümetimizin daha önceki girişimleri de bu yönde olmuştu. Artık yeni dönemde yeni heyecanlarla Türkiye büyümesini ve gelişimini sürdürecektir. Ekonomide dengelenme önümüzdeki günlerde daha iyiye gidecektir. Üretim odaklı yapılanmalarımız da her geçen gün güçlenecektir” diye konuştu. 

BAKAN ALBAYRAK YENİ EKONOMİ PROGRAMINI AÇIKLADI

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Yeni Dengelenme, Yeni Normal, Yeni Ekonomi” ana temasıyla hazırlanan Yeni Ekonomi Programı'nı (2021-2023) (YEP) Vergi Denetim Kurulu Ataşehir Hizmet Binası'nda düzenlediği basın toplantısıyla açıkladı. Bakan Albayrak, YEP'in ilkini Eylül 2018’de açıkladıklarını, o günlerde Türkiye’nin yurt dışı kaynaklı spekülatif kur ataklarının oluşturduğu finansal ve makroekonomik dengesizliklerle yoğun bir şekilde mücadele ettiğini anımsattı. Bu nedenle programın ilk yılını dengelenme süreci olarak ilan ettilerini belirten Albayrak, uyguladıkları kararlı politikalarla dengelenme sürecinde Türkiye'nin muazzam başarı elde ettiğinin altını çizdi. Yeni Ekonomi Programı'nın bu yılki ana temalarını; 'Yeni Dengelenme', 'Yeni Normal' ve 'Yeni Ekonomi' olarak belirledik." şeklinde konuşan Albayrak, şunları söyledi: "Yılın tamamında büyümenin pozitif olmasını ve yüzde 0,3 oranında gerçekleşmesini öngörüyoruz. İşsizlik oranının, kademeli azalarak 2023'te yüzde 10,9 seviyesinde gerçekleşmesini bekliyoruz. Program dönemi boyunca bütçe açığının GSYH'ye oranının kademeli gerilemesini ve dönem sonunda yüzde 3,5 olmasını bekliyoruz. Finansal piyasalarda stratejik reformlar yoluyla tasarruflarımızın artırılması, kaynak dağılımında etkinliğin desteklenmesi, finansal okuryazarlık seviyesinin yükseltilmesi ve finansal sistemin sermaye piyasası ayağının güçlendirilmesi amaçlanmaktadır.  Yeni Ekonomi Programı'nda büyüme hedefleri, 2021 için yüzde 5,8, 2022 ve 2023 için yüzde 5 oldu. Yeni Ekonomi Programı'nda enflasyon hedefleri, 2020 için yüzde 10,5, 2021 için yüzde 8, 2022 için yüzde 6, 2023 için yüzde 4,9 oldu.” Dedi. İnşallah yeni dönem, Türkiyemiz için daha güzel olacak.” Albayrak, iş ve yatırım ortamının iyileştirilmesi, iç ve dış tasarrufların artırılmasının temel öncelikler olacağına işaret etti. Albayrak, "Sonraki dönemde de büyümenin yüzde 5 seviyesinde seyretmesi, doğal, Türkiye’nin yüzde 5 büyüme patikasına evrilmesini öngörüyoruz. Bu büyüme hedeflerine ulaşmak için program döneminde her zaman vurguladığımız şekilde ihracata, katma değerli üretime ve istihdama özellikle bu dönemde çok daha fazla yoğunlaşacağız.” Dedi. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, program dönemi boyunca istihdamın yıllık ortalama 1 milyon 336 bin kişi artması ve iş gücüne katılım oranlarındaki artışa rağmen işsizlik oranının kademeli olarak gerileyerek 2023 yılında yüzde 10,9 seviyesinde gerçekleşmesinin öngörüldüğünü söyledi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.