Karatay Belediyesi Ve TYB Konya’dan Bir İlk

Karatay Belediyesi ve Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi’nin birlikte organize ettiği "10. Mevlânâ Şiir Şöleni", Koronavirüs salgını sebebiyle bu yıl dijital platformlarda yapılacak. Bu yıl Mevlânâ Şiir Şöleni için özel bir program hazırladıklarını belirten Başkan Hasan Kılca, "Mevlânâ Şiir Şöleni’mizi sanatseverlerin evlerine kadar taşıyor ve şiir severlere eşsiz bir iç yolculuk vaad ediyoruz" dedi.

Karatay Belediyesi Ve TYB Konya’dan Bir İlk
Yayınlanma:
Güncelleme:

Karatay Belediyesi ve Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şubesi, 10. Geleneksel Mevlânâ Şiir Şöleni’ne Koronavirüs salgını dolayısıyla bu yıl dijital platformlardan ev sahipliği yapacak.

Türkiye’nin farklı şehirlerinden şair ve sanatseverleri bir araya getirecek Mevlânâ Şiir Şöleni; youtube.com/karataybelediye ve youtube.com/tybkonya adreslerinden, yine Karatay Belediyesi ile TYB Konya Şubesi'nin sosyal medya hesaplarından 30-31 Ekim ve 1 Kasım tarihlerinde saat 21.00’da canlı olarak yayınlanacak. 

Bu yılki şölenin konukları ise A. Ali Ural, Abdurrahman Ekinci, Ahmet Aka, Ahmet Kot, Ali K. Metin, Atillla Yaramış, Emre Öztürk, Hakan Şarkdemir, Hüseyin Akın, İbrahim Demirci, Kâmil Uğurlu, Kenan Çağan, M. Ali Köseoğlu, Mehmet Solak, Mevlânâ İdris, Mustafa Uçurum, Osman Özbahçe, Sümeyye Betül, Vural Kaya, Yavuz Altınışık olacak. Özel sürprizlerin de yer alacağı  programda şairler, birbirinden güzel eserleriyle şiir severlere eşsiz bir şiir ziyafeti sunacak.

KILCA: ŞÖLENİ HEMŞEHRİLERİMİZİN EVLERİNE KADAR TAŞIYORUZ

Pandemi süreci dolayısıyla Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi işbirliğiyle çok özel bir program hazırladıklarını belirten Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Türk kültürünün zenginliğini ve  medeniyetimizin ihtişamını edebi anlamda en güzel şekilde tattıran Mevlânâ Şiir Şöleni’ni bu yıl sanatseverlerin evlerine kadar taşıyacaklarını söyledi.

10. MEVLÂNÂ ŞİİR ŞÖLENİ, EŞSİZ BİR İÇ YOLCULUĞA ÇIKARACAK

Dijital Şiir Şöleni ile edebiyatımızın en değerli eserlerinin, edebiyat camiasının en önemli isimleri tarafından dile getirileceğini ifade eden Başkan Hasan Kılca, "Hayatımızın ve ruhumuzun her zerresine etki eden şairlerimiz, her yıl 'Mevlânâ Şiir Şöleni' vesilesiyle bir araya gelerek birbirinden kıymetli eserlerini dile getirir ve herkesin iç dünyasına seslenirler. Ancak Koronavirüs salgını sebebiyle şiir ziyafetinden mahrum kalmamak adına söz üstadı şairlerimizi bu yıl sosyal mecralardan yapacağımız canlı yayınlarımızla izleme imkanı bulacağız. 30-31 Ekim ve 1 Kasım tarihlerinde yapacağımız 10. Mevlânâ Şiir Şöleni’nde Türkiye’nin farklı şehirlerinden kıymetli şairlerimiz, canlı yayınla şiir severlerle buluşacak. Dolayısıyla 3 gün boyunca saat 21:00’dan itibaren şiir severlerimiz Karatay Belediyemiz ve Türkiye Yazarlar Birliği’nin sosyal medya sayfalarından ve Youtube sayfalarından canlı yayınımızı takip edebilirler. Şiir severler hemşehrilerimiz,  Şiir Şölenimizle yine bambaşka diyarlara ve eşsiz bir iç yolculuğuna çıkacaklar. Karatay Belediyesi olarak, insana dokunan her türlü kültür ve sanat projesini önemsemeye, şehrimizin kültürel hayatını zenginleştirecek bütün sanatsal faaliyetlere katkı sunmaya; sanatçılarımızın, yazarlarımızın ve münevverlerimizin yanında durmaya devam edeceğiz” dedi.

KÖSEOĞLU: SESİMİZİN ULAŞTIĞI HER YERE GİDECEĞİZ

TYB Konya Şubesi Başkanı Ahmet Köseoğlu da TYB Konya Şubesi olarak kültürel etkinliklerle insanların gönül tellerine dokunmak istediklerini belirterek, Koronavirüs salgını sebebiyle sanatseverlerle bu yıl dijital ortamda buluşacaklarını hatırlattı.

Köseoğlu; "Mevlânâ Şiir Şöleni, geçmiş asırların anıtlaşmış şairlerini bizlere hatırlatırken; zamanımızın dil ve şiir ustalarını bir araya getirerek, hemşehrilerimize ve şiir severlerin gönüllerine dokunacaklar. 9. Mevlânâ Şiir Şöleni’nde organizasyonlarımızı rahatlıkla ve geniş katılımla gerçekleştirebilmenin sevincini yaşadık ancak küresel salgın nedeniyle bu yıl dostlarımızla bir araya gelemedik. Bize kuşaklar arası bağı kurmamızı da önceleten küresel salgın ile başladığımız canlı yayınlarımıza da salgın sonrasında da zaman zaman devam edeceğiz. Kültür, sanat ve edebiyatımız her şeye rağmen sürekliliğini sürdürmelidir. Millet olarak dünyaya söyleyecek sözümüz her zaman var olduğu gibi bundan sonra da bu geleneğimizi devam ettireceğiz. Biz şehre sözümüz var diyerek yola çıktık. Sözümüzü tutuyoruz. Dijital dünya ile sözümüzün coğrafyası genişlemiş olup bundan sonra programlarımızı kültür, sanat, edebiyat, düşünce ve tarih alanlarında devam ettirerek şehrimize, ülkemize ve sesimizin ulaştığı her yere gidebilmesi için üzerimize düşeni yapacağız. Bu vesileyle bütün sanatseverleri dijital Şiir Şölenimize bekliyoruz.” İfadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.