Basketbol 1. Ligi’nin 7. haftasında evinde İlab Basketbol’u 81-77 mağlup ederek 7’de 7 yapan Konya Büyükşehir Belediyespor’da yüzler gülüyor. Süper Lig için yoluna emin adımlarla yürüyen Büyükşehir, kendisi gibi yoluna kayıpsız devam eden Çayırova Belediyesi ile zirveyi paylaşıyor.
Ligin en az sayı yiyen Konya BBSK’da koç Volkan Ertetik, İlab karşısında yapılan savunmadan memnun olmadı. Galibiyeti değerlendiren Ertetik, “Öncelikle gerçekten zor bir ligde mücadele ediyoruz. Her maçın hikayesi farklı olabiliyor ve her maça ayrı konsantre olmamız gerekiyor. İlab Basketbol’u tebrik ediyorum son haftalarda yükselen bir grafikleri vardı ve bize karşıda iyi bir oyun sergilediler. Maçın genelinde çok iyi savunma yaptığımızı söyleyemem. Kendi evimizde 77 sayı yememiz çok fazla. Bunda İlab takımının yay gerisinden bulduğu yüzde 51'lik 3 sayı şut yüzdesinin de etkisi var. Savunmaya konsantre olduğumuz periyotlarda bulduğumuz hızlı sayılarıyla maçın kontrolünü elinizde tutarak maçı kazanmasını bildik. Değerli bir galibiyet aldık” dedi.
1 Kasım Cumartesi günü Kahramanmaraş Kipaş İstiklal ile deplasmanda zor bir maça çıkacaklarını kaydeden 45 yaşındaki koç, “Bu maçın analizini iyi yapıp haftaya deplasmanda oynayacağımız Kahramanmaraş maçına iyi hazırlanmamız gerekiyor. Yine zor bir maç bizi bekliyor ve iyi motive olmalıyız. Oyuncularımı ve teknik ekibimi kutluyorum. Bugün de bizi yalnız bırakmayan seyircimize çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.