Konya Büyükşehir Belediyespor, ilk devrenin son maçında deplasmanda Bandırma Bordo’ya 85-83 mağlup oldu. Süper lig yarışını yakından ilgilendiren maça hakem kararları damga vurdu. Özellikle 39 saniye kalan sürenin bittiği görüntülerde net şekilde gözükmesine karşın Kadir Bayram’ın üçlüğü geçerli sayıldı. Bu basketle mücadelenin de kırılma anı oldu.
Mücadelenin ardından Konya Büyükşehir Belediyespor’dan resmi açıklama da geldi. Açıklamada hakem hatalarının kabul edilemez olduğunun altı çizildi.
Sarı-siyahlı kulübün açıklaması şu şekilde:
Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından düzenlenen Türkiye Basketbol Ligi'nde bugün, Konya Büyükşehir Belediyesi Basketbol Takımı olarak Parmos Otel Bandırma Bordo ile oynadığımız karşılaşmadan mağlubiyetle ayrıldık. Öncelikle sahada mücadele eden Parmos Otel Bandırma Bordo takımını tebrik ederiz. Ancak karşılaşmanın özellikle son bölümlerinde maçın sonucuna doğrudan etki eden ve kamuoyunun da net şekilde gördüğü hakem hatalarını kabul etmemiz mümkün değildir.
Karşılaşmanın kritik anlarında verilen yanlış kararlar, müsabakanın adil yönetilmediği yönünde ciddi soru işaretleri doğurmuştur. Bu bağlamda, maçın baş hakemi Umut Özgün Ergün'ün, bundan sonraki maçlarımızda görevlendirilmesini istemediğimizi açıkça ifade ediyoruz. Müsabakanın son anlarında verilen hatalı kararlar yalnızca kulübümüz tarafından değil, basketbol kamuoyu tarafından da açıkça görülmüştür. Konunun takdirini kamuoyuna ve Türkiye Basketbol Federasyonu'nun değerlendirmesine bırakıyoruz. Saygılarımızla."