Türkiye Sigorta Basketbol 1. Ligi’nde (TBL) 9. hafta heyecanı sona erdi. 18 takım olarak başlayan ligde Yalovaspor, yaşadığı mali zorluklar sebebiyle son iki maça çıkamadı. Böylece Yalovaspor, kurallar gereği ligden ihraç edildi. Kırmızı-siyahlı ekibin kapanmasının ardından ligdeki takım sayısı 17’ye düştü. Her hafta bir takım, hükmen galip gelecek.
TEK YENİLGİ VAR
Konya Büyükşehir Belediyespor, evinde Balıkesir Büyükşehir Belediyespor’u 76-58 mağlup ederek 8. galibiyetini aldı. Evinde uzun süredir kaybetmeyen sarı-siyahlılar, tek yenilgisini Kahramanmaraş deplasmanında 72-71’lik skorla aldı. Averajla ikinci sırada yer alan Konya BBSK, zirve takibini sürdürüyor. Konya Büyükşehir Belediyespor, ligin 10. haftasında deplasmanda Haremspor ile karşılaşacak. Büyükşehir, 16 Kasım Pazar günü deplasmanda oynayacağı maçın mesaisine devam ediyor.
ÇAYIROVA ZİRVEDE
Basketbol Süper Ligi’nin en büyük favorisi olarak sezona başlayan Çayırova Belediyesi, 9’da 9 yaparak liderliğini sürdürüyor. Kadrosunda çok önemli yıldızları olan Çayırova, yoluna kayıpsız devam ediyor. Gaziantep Basketbol ve Göztepe, 7 galibiyet ve 2 yenilgi ile hemen aşağıda sıralanıyor. Öte yandan Yalovaspor’un ihraç edilmesinin ardından ligden bir takım düşecek.