Konya Büyükşehir Belediyespor, Basketbol 1. Ligi’nin 26. haftasında deplasmanda Balıkesir Büyükşehir Belediyespor ile karşılaştı. Balıkesir Kurtdereli Spor Salonu’ndaki maçta ev sahibi takım güldü.
Maça oldukça iyi başlayan Konya BBSK, ilk çeyreği 21-10, ilk yarıyı da 43-35 önde tamamladı. Skor üstünlüğünü sürdüren sarı-siyahlılar, final periyoduna 59-51 önde girdi.
Son periyot nefes kesti. Geri dönen Balıkesir, oyuna ortak oldu.
Yeşil-mavili takım, Cleveland ile 2 dakika kala serbest atışlarla maçta ilk kez öne geçti. (69-68)
Temsilcimiz 70-69 öndeyken Coffey ile topu kaybetti.
Balıkesir’de Fredrick Earl Cleveland 2 saniye kala çizgiye gitti ve takımını öne geçirdi. Mola sonrası Williams'ın şutu isabetli olmadı ve Balıkesir maçtan 71-70 galip ayrıldı.
Balıkesir, Michael Durr’un sakatlığı nedeniyle tek yabancıyla oynadı.
Temsilcimiz 18 top kaybı yaptı. Özellikle son çeyrekte kritik anlardaki basit hatalar pahalıya mal oldu.
19 galibiyette kalan Konya Büyükşehir'de Chris Coffey 12 sayı, 8 ribaunt, 4 blok, New Williams 19 sayı, 5 ribaunt, 7 asist, Alp Karahan da 11 sayı, 5 ribaunt, 8 asistle oynadı.
Ev sahibi takımda Earl Cleveland 18 sayı, 5 ribaunt, 6 asist, Berkay Genç 12 sayı, 4 ribaunt, Görkem Doğan da 11 sayı, 2 ribaunt ile öne çıktı
Konya Büyükşehir Belediyespor, ligin 27. haftasında 8 Mart Pazar günü saat 13.00'te evinde Haremspor ile karşılaşacak.