Basketbol 1. Ligi’nde evinde TED Ankara Kolejliler’i 88-86 mağlup eden ve 14. galibiyetini alan Konya Büyükşehir Belediyespor’da koç Volkan Ertetik, Anadolu'da Bugün'e açıklamalarda bulundu.
İç sahada maç kaybetmek istemediklerini kaydeden Ertetik, “Evimizde artık kaybetmek istemiyoruz. Sezonun ikinci devresindeki parolamız buydu. Evimizde 4 maçımız kalmıştı. TED Kolejliler maçı da hedef maçlardan biriydi. Aynı puandaydık. Play-off yolunda alınmış önemli bir galibiyet. Onlar da çok iyi takım. Sonuna kadar savaşan bir takım. Maçın sonunda da gördük, 10 sayıya kadar çıktı fark oradan tekrar geri geldiler. Yapmamamız gereken hataları yaptık ama işte hepimiz için bir tecrübe oluyor. Oyuncular için de staff için de bir tecrübe oluyor. Elimizden gelenin en iyisini yapıp, play-off'a girmek istiyoruz” dedi.
DERS NİTELİĞİNDE BİR MAÇ
Son 1 dakikaya 10 sayı önde giren sarı-siyahlı takım, farkı koruyamamış ve fark son anlarda 1 sayıya kadar düşmüştü. Ertetik, son anlarda yaşadıkları krizle ilgili olarak şunları söyledi: “Son 1 dakikada erken atış yapmamamız gerekiyordu. Konuşmuştuk ama baskı yapınca top bir anda çıkınca boş kalıyor ve oyuncu psikolojisi atmak istiyor. Tecrübeli oyuncunun orada topu tutması lazımdı. Karşı takım zaten faul yapacak, yapacakları başka bir şey yok. Topu tutup elinde kalıp atmaması gerekiyordu. Süreyi oynamamız gerekiyordu ama sporcu psikolojisi evimizde oynuyorduk atmak istiyor insan. Yoksa öyle bir düşüncemiz yoktu. Süreyi oynayalım demiştik. Kesinlikle her maç bizim için ders niteliğinde. Çok genç ve çok tecrübesiz bir takımız. Bizim de ilk senemiz TBL'de, kulübün de ilk senesi. Tecrübe sezonu bizim için.”
MUHAMMET ENGİN BİR SÜRE DAHA OLMAYACAK
Volkan Ertetik, üçüncü kez sakatlanan Muhammet Engin Kalkan için de konuşarak, “Maalesef çok şanssız bir şekilde üçüncü kez sakatlandı. Onu da tedavi yolladık. Yakın bir süreçte dönme ihtimali gözükmüyor, biraz daha uzun. Antrenmanda sakatlandı, Kronik bir sakatlığı vardı zaten. Üstüne aynı yere darbe alınca gerçekten kötü oldu bizim için. Maalesef oynamayacak şu aralar” ifadelerini kullandı.
PLAY-OFF'U İSTİYORUZ
Hedeflerinin play-off oynamak olduğunu sözlerine ekleyen 44 yaşındaki koç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu ligde ne zaman ne olacağı kestirilemiyor. Bir galibiyetle 3-4 sıra, bir mağlubiyetle 3-4 sıra aşağı düşebiliyorsun. Kim daha çok konsantre olup kim daha çok isterse o gün o kazanıyor. Biz de çıkıp elimizden geleni en iyisini yapıp kalabiliyorsak bu sene play-off’a kalmak istiyoruz. Biz ilk hedefimiz olan ligde kalmayı başardık. Bundan sonrası için play-off yapabilirsek büyük başarı olacak. Bizim için büyük bir tecrübe sezonu oluyor. Bence tarihin en kuvvetli sezonunu geçiriyoruz TBL’de. Çünkü yukarıdaki Süper Lig oyuncuları da inince aşağı kalitesi bir anda arttı. Hedeflerimiz doğrultusunda ilerliyoruz.”
TRANSFER YAPMADIĞIMIZ İÇİN PİŞMAN DEĞİLİM
Volkan Ertetik, takviye yapmadıkları için pişman olmadığını da kaydederek, “Transfer için sakatlıktan dolayı bekledik. Tam döndü derken Muhammet bir daha sakatlandı. O zaman da transfer sezonu kapanmıştı. Transfer yapmadığımız için pişman değilim. Ben oyuncularıma da söylüyorum, her zaman ellerinden gelenin en iyisini yapıyorlar. Evet, bir tane daha iyi bir uzumuz olsa iyi olurdu ama elimizdeki kadroyla en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Oyuncular da özveri bir şekilde çalışarak bunu gösteriyorlar bence” diye konuştu.
Ertetik son olarak teknik ekibine özverili çalışmaları nedeniyle teşekkür ederek, “Tabii ki biz bütün kararları stafımla beraber alıyoruz. Birlikte hareket ediyoruz. Çünkü anlık ve saniyelik mesele. Elbette benim aldığım kararlar var ama onların fikri de benim için önemli” şeklinde görüş belirtti.
