Göksu Nehri Karaman Ovası’na gelecek mi?

Karaman heyeti, Devlet Su İşleri Genel Müdürü Mehmet Akif Balta’yı ziyaret etti.

Göksu Nehri Karaman Ovası’na gelecek mi?
Yayınlanma:

Karaman Valisi Mehmet Fatih Çiçekli, AK Parti Karaman Milletvekilleri Selman Oğuzhan Eser ve Osman Sağlam, İl Genel Meclis Başkanı Tamer Yıldızbaş, AK Parti İl Başkanı Murat Öztürk ve Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram, DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta’yı ziyaret etti.

Ziyarette, Karaman tarımı için hayati öneme sahip Gödet Barajı yatırım ihalesi, Karadağ sulama projesi, Göksu Nehri’nin Konya-Karaman Ovası’na getirilmesi ve Gödet Barajı sulama sahasına ilave kuyu açılması konuları ele alındı. Kuraklık nedeniyle Gödet Barajı yatırım ihalesinin hızla tamamlanması ve dış havzalardan su getirilmesi talepleri DSİ Genel Müdürü Balta’ya iletildi.

img-4155.jpeg

Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram, yaptığı açıklamada, 35 yıldır beklenen Gödet Barajı yatırım ihalesinin bir an önce yapılması gerektiğini vurgulayarak, “Karaman tarımının kurtuluşu, Göksu Nehri’nin ovamızın bereketli topraklarına getirilmesiyle mümkün olacak. Sularımız kuruyor, tarım alanlarımız susuz kalıyor. Bu sorunları DSİ Genel Müdürümüz Sayın Mehmet Akif Balta’ya ilettik ve destek bekliyoruz” dedi.

Bayram, ziyaretin verimli geçtiğini belirterek, toplantıyı organize eden milletvekilleri ve katılımcılara teşekkür etti. Karaman heyeti, tarımsal sulama projelerinin bir an önce hayata geçirilmesi için çalışmaların takipçisi olacaklarını ifade etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.