Konya
Parçalı bulutlu
5°
Aksaray
Kapalı
7°
Karaman
Hafif yağmur
7°
Ara
Anadolu'da Bugün Karaman Haber Karaman’da lale tarlası kapılarını açıyor

Karaman’da lale tarlası kapılarını açıyor

Karaman’da her yıl binlerce ziyaretçiyi ağırlayan lale tarlası, bu yıl da kapılarını açmaya hazırlanıyor. 50 dekarlık alanda kurulan tarlada 250 binden fazla ziyaretçi bekleniyor.

KAYNAK: İHA
Okunma Süresi: 2 dk

Karaman’da her yıl görsel şölen sunan lale tarlası, bu yıl da ziyaretçilerini ağırlamaya hazırlanıyor.

Kazımkarabekir ilçesine bağlı Kızılkuyu köyü’nde yaklaşık 50 dekarlık alanda yetiştirilen laleler, doğa tutkunları ve fotoğraf meraklıları için eşsiz manzaralar sunacak.

18 Nisan itibarıyla ziyarete açılması planlanan lale tarlasında hazırlıklar tamamlandı. Türkiye’nin dört bir yanındaki park ve bahçeleri süsleyen lalelerin yetiştirildiği alan, her yıl olduğu gibi bu yıl da yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası olmayı hedefliyor.

Geçtiğimiz yıl olumsuz hava şartları nedeniyle yaklaşık 70 bin kişinin ziyaret edebildiği tarlada, bu yıl hava koşullarının elverişli gitmesi halinde 250 binden fazla ziyaretçi bekleniyor. Özellikle hafta sonları yoğunluğun arttığı alanda, farklı renklerde açan laleler kartpostallık görüntüler oluşturuyor.

Lale tarlasında doğum günü sürprizi

Mersin’den ailesiyle birlikte lale tarlasını görmeye gelen Ayşenur Gök, yeni yaşını çiçekler arasında kutladı.

Doğum günü için sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdiklerini belirten Gök, “Doğum günüm olduğu için buraya geldik. Biraz erken bir ziyaret oldu ama çok güzel duygular içerisindeyim. Eşim bana doğum günü sürprizi yaptı. 29 yaşıma girdim ve buraya ilk defa geldim. Laleleri çok sevdiğim için burayı tercih ettik” dedi.

Karaman’daki lale tarlasının önümüzdeki günlerde yoğun ziyaretçi akınına uğraması bekleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *