“Yazıcıoğlu, suikastla öldürüldü”

Büyük Birlik Partisi’nin Genel Başkanı Merhum Muhsin Yazıcıoğlu 8 yıl önce 25 Mart’ta Kahramanmaraş mitingine gitmek üzere bindiği helikopterin şüpheli bir şekilde düşmesi üzerine kendisi ve yanındakiler vefat etmişti.

“Yazıcıoğlu, suikastla öldürüldü”
Yayınlanma:

Türk siyasetinde önemli bir yere sahip olan Muhsin Yazıcıoğlu’nun vefatının yıldönümünde olayın yaşandığı o güne ilişkin değerlendirmelerde bulunan BBP Konya İl Başkanı Osman Seçgin; “Türkiye o gün çok önemli bir değerini kaybetti” dedi.

“KAZA DEĞİL SUİKAST”

Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölümünün perde arkasına iyi bakılması gerektiğine dikkat çeken Büyük Birlik Partisi Konya İl Başkanı, Osman Seçgin;  “Biz Büyük Birlik Partisi olarak rahmetli Başkanımızın hayatını kaybetmesine neden olan bu hadisenin bir kaza olarak değil, şüpheli bir suikast sonucu gerçekleştiğini düşündük. Bizlerin o günlerden bu günlere gelindiği zaman haklılığımızı 15 Temmuz darbe girişimi göstermiş oldu. O kara günde Başkanımızı şehit eden hainler bugün 15 Temmuz’da darbe girişiminde bulundular. O dönemdeki mekanizmalar bu suikastın arkasını ciddi bir şekilde araştırmış olsaydı ben inanıyorum ki bugün 15 Temmuz hadisesini yaşamamış olacaktık”  ifadelerini kullandı. 

“MUHSİN YAZICIOĞLU’NU ANMAKTAN ÖTE ONU ANLAYABİLMEK DAHA DA ÖNEMLİ ”

Vefatının 8. yılında Muhsin Yazıcıoğlu’nu partililer olarak anmak için kabrine ziyaretine gideceklerini söyleyen Osman Seçgin; “Parti olarak tüm teşkilatımız ile birlikte Konya’dan 5 otobüsle yola çıkıp “Taceddin Dergahına” onu anmak için gideceğiz. Fakat onu anmaktan öte Yazıcıoğlunu anlayabilmenin çok daha önemli olduğunu düşünüyorum. 1992 yılında partimizin kurulma sürecinde Muhsin Başkanın yayınladığı “Milli Mutabakat” metnin de hem insanlığa ışık tutacak hem de Türkiye için bir rehber olacak metni yayınladı” dedi.

“HER ZAMAN İNANDIĞI YOLDA YÜRÜDÜ”

“Siyasi yaşamı boyunca Muhsin Yazıcıoğlu’nun inandığı görüşü dik duruşu ile sergilediğini belirten BBP Konya İl Başkanı Osman Seçgin; Muhsin Başkan  belki iktidar olamadı ancak muhalefette olsa meclis dışında da kalmış olsa inandıklarını tüm samimiyeti ve kararlılığı ile sürdürdü. Yazıcıoğlu’nun kişi ayırt etmeksizin doğru düşünün ve memleket için doğru kararlar alan kişilerin yanında olduğunu belirten Seçkin ; “Milleti için her zaman ölümü göze alan bir hayat yaşamıştı. Sağlığında da çok sayıda suikast girişimi oldu ama bunların hepsinde Allah’ın yardımı ile hayatta kalan Muhsin Başkan, 25 Mart’ta Keş dağlarında insanların çok kolay ulaşamayacağı bir yer olan hava yolculuğunda yapılan operasyonla suikasta uğradığını düşünüyorum” dedi. (Berat Bayındır)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.