TYB Şehre Ve İnsanlığa Sözünü Yerine Getiriyor

28 yıllık maziye sahip TYB Konya Şubesi’nin 14. Genel Kurulunda Başkan Ahmet Köseoğlu ve yönetim kurulu güven tazeledi.

TYB Şehre Ve İnsanlığa Sözünü Yerine Getiriyor
Yayınlanma:
Güncelleme:

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şubesi’nin 14. Olağan Genel Kurulu, İl Halk Kütüphanesi Salonunda yapıldı. 28 yıllık maziye sahip TYB Konya Şubesinde Ahmet Köseoğlu yeniden Başkanlığa seçildi. Kongre saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla açıldı ardından da 2020-2021 döneminde icra edilen faaliyetlerin tanıtıldığı bir video sunumu yapıldı.

tyb-sehre-ve-insanliga-sozunu-yerine-getiriyor.jpg

GENİŞ KATILIMLI KONGRE

Kongreye katılanlar arasında AK Parti Konya Milletvekili ve TYB Üyesi Ahmet Sorgun, AK Parti MKYK Üyesi, Eskişehir Odunpazarı eski Belediye Başkanı ve şair Burhan Sakallı, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Muşmal, Karatay Belediye Başkan Yardımcısı Osman Ciğer, Meram Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Şenyiğit ve İl Müftü Yardımcısı Ahmet Demirel ile TYB Konya Şubesi geçmiş dönem başkaları da yer aldı. İstanbul’da bulunan Konya Milletvekili Tahir Akyürek ve taşra programında bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ise mesajla tebriklerini iletti.

KÖSEOĞLU: SALGINA RAĞMEN DURMADIK

Başkan Ahmet Köseoğlu açılış konuşmasına iki yılda yüzü aşkın faaliyet yaptıklarını vurgulayarak başladı ve “Ülkemizin ve dünyanın şartları belli... Bu programlar salgın şartlarında gerçekleştirildi. Yazarlar Birliği kendi içinde sistematiğini oluşturdu. Dolayısıyla üç aşağı beş yukarı, değişmeden devam ediyor. Biz de mütevazı ama anlamlı; debdebeden, şaşaadan uzak yürüyüşün aynen devamı için gayret ediyoruz. O kadar gösteriş ve nümayişlerin içinde sessiz ve anlamlı bu yürüyüşün fark edildiğini de biz hissediyoruz” dedi.

ŞEHRE VE İNSANLIĞA SÖZÜMÜZ VAR

Salgın şartlarında yönetim kurulu üyelerinin özveriyle görev yaptığını da anlatan Köseoğlu “Her biri düzenleyen, sunan, çevrim içi yayınları yapan olarak ayrı ayrı görevler aldı. Hepsine teşekkür ediyorum. 2020 yılında ‘Şehre Sözümüz Var’ demiştik, sloganımız buydu. Sonra hizmet alanımızın sınırları genişledi. Coğrafyamızın sınırları da adeta genişledi. Salgın sebebiyle yüz yüze toplantılar yapamayınca çevrim içi ya da dijital platform diye adlandırdığımız yeni bir alan açıldı. Anadolu irfanının; tüm yer küreye, tüm dünyaya söyleyecek sözü olanların arz edeceği bir mecra oluştu. Yer kürede yegâne söyleyecek sözü olan olduğumuzu bilmemiz lâzım. Biz ‘Oluşan mecrayı lehimize döndürmemiz lâzım’ diye düşündük. Ve bazı sivil toplum kuruluşları faaliyetlerini azaltırken, hatta durdururken biz programlarımızı iptal etmeden, mecrasını değiştirerek, 2021’de ‘İnsanlığa Sözümüz Var’ sloganının gereğini yerine getirdik” diye konuştu.

HAK BİLDİKLERİMİZİ SÖYLEDİK

Konya Valiliği, Büyükşehir, Karatay, Meram ve Selçuklu Belediyeleri, Selçuk ve Necmettin Erbakan Üniversiteleri, İl Milli Eğitim ve Mevka ile çok değerli programlar icra ettiklerini vurgulayan Köseoğlu “Bilhassa İstiklal Marşı’nın Kabulünün 100. Yılı vesilesiyle Mehmet Akif Ersoy, Yunus Emre ve Hacıbektaş Veli’ye dair çok değerli programlar yürüttük. Hak bildiğimiz, doğru bildiğimiz sözümüzü insanlığa söylemeye devam etmeliyiz. Biz de konferanslarımız ve diğer programlarımız sayesinde insanlığa sözümüzü ve sesimizi ulaştırmaya devam ettik” dedi.

TYB BU ŞEHRİN BİR DEĞERİDİR

Kültür ve sanat faaliyetlerinin ilk insandan bu tarafa belli bir kesim tarafından yürütülegeldiğini hatırlatan Köseoğlu “Kültür, sanat, edebiyat, bilim, düşünce ile toplumun en elitleri, aydınları uğraşır. Biz de bunları yapıyoruz. Dolayısıyla Yazarlar Birliği bu şehrin bir değeridir” diyerek sözlerini sürdürdü.

ARTIK SÖZÜN DE UÇMADIĞI ZAMANDAYIZ

Köseoğlu ‘Söz uçar yazı kalır’ sözünün artık gerilerde kaldığına vurgu yaptıktan sonra “Artık sözün de uçmadığı günler geldi. Biz her faaliyetimizde konuşulanları kâğıda dökerek kitap haline getiriyor ve konuşulanların kaybolup gitmesine müsaade etmiyoruz. Bir Yazarlar Birliği Külliyatı oluşuyor” diyerek konuşmasını tamamladı.

SORGUN: TYB AYDINLATIYOR

AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun da derdi olan insanların TYB çatısı altında toplanarak aydınlanma ve aydınlatma mücadelesi verdiğine dikkat çektiği konuşmasında “Bu gayretleri nedeniyle her bir TYB üyesine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bizler 1960 darbesini yaşayarak, 1980 darbesini görerek ve 28 Şubat darbesinin etkilerinden geçerek bugünlere geldik. 15 Temmuz bütün bu darbelerden daha başkaydı; o darbe değil bir işgal girişimiydi” dedi.

TYB İMRENDİREN FAALİYETLER YAPTI

İnsanı kötülüğe düşürmeyen birliktelikleri devam ettirebilenlerin kırılma noktalarında sağlam durabilenler olduğunu, duramayanların da döküldüğünü anlatan Sorgun “Tarafı çok olan problemlerin çözümü de çok olmak zorundadır” diye konuştu.

TYB Konya Şubesi faaliyetlerine de değinen Sorgun sözlerini “İmrendiren projeler yaptığınızı müşahede ettik. Meclis çalışmalarının fırsat verdiği ölçüde takip etmeye gayret ettim. Çalışmalar nedeniyle tebrik ve takdir ediyorum. İsteyene mazeret çok ama hiçbir mazeret başarmanın verdiği lezzeti veremez” diyerek tamamladı.

SAKALLI: KONYA EN FAAL ŞUBEMİZ

Şair Siyasetçi Burhan Sakallı da TYB Konya Şubesi’nin en faal şubelerin başında geldiğine dikkat çektiği konuşmasında “Bütün arkadaşlarımı bu üstün gayretlerinden dolayı kutluyorum. Yeni dönemin de hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Divan Başkanlığını Prof. Dr. Nazmi Zengin, Divan Üyeliklerini de Bekir Şahin ve M. Ali Köseoğlu'un yaptığı genel kurulda yönetim ve denetim kurulu raporlarının ibra edilmesinin ardından seçim gerçekleştirildi. Açık oylama ile yapılan tek listeli seçimde TYB Konya Şubesi’nin yeni yönetimi şu isimlerden oluştu:

Başkan: Ahmet Köseoğlu

Yönetim Kurulu (a): Ahmet Çaycı, Ahmet Akman, Vural Kaya, Atilla Yaramış, Hüzeyme Koçak, Saffet Yurtsever, Nuri Şimşekler, Mustafa Güden.

Yönetim Kurulu (y): Melahat Ürkmez, Sadık Gökçe, Ahmet Aka, Zafer Karakuş, Hasan Coşar, Şener İşleyen, Ali Işık, Ahmet

Tarhan, Ahmet Çelik.

Denetim Kurulu (a): Nazmi Zengin, Ahmet Kazım Ürün, Salih Sedat Ersöz.

Denetim Kurulu (y): Bedir Köseoğlu, İbrahim Can, Hatice Hilal Seyhan.

GENEL MERKEZ DELEGELERİ: Adem Alemdar, Ahmet Aka, Ahmet Çalışır, Ahmet Çelik, Ahmet Kazım Ürün, Ahmet Kuş, Ahmet Sait Mermer, Ahmet Sorgun, Ahmet Şükrü Kılıç, Ahmet Tarhan, Ahmet Yıldız, Ali Temizel, Ayşe Ünüvar, Aziz Ayva, Bedir Köseoğlu, Bekir Biçer, Bekir Şahin, Caner Arabacı, Cemil Paslı, Fatma Polat, Hacı Ahmet Şimşek, Hasan Coşar, Hayri Erten, İbrahim Can, İbrahim Dıvarcı, İsmail Detseli, M. Ali Köseoğlu, Melahat Ürkmez, Murat Ak, Mustafa Arslan, Mustafa Çalışkan, Mustafa Güçlü, Mustafa Kabakcı, Mustafa Sinan Ümit, Nazmi Zengin, Nihat Abayhan, Nurettin Bay, Ömer Lütfi Ersöz, Sadık Gökce, Salih Sedat Ersöz, Şener İşleyen, Tayyar Yıldırım, Yusuf Türkalp, Yücel Kemandi, Zafer Karakuş ve Zeki Oğuz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.