Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) 26. Olağan Genel Kurulu öncesinde, başkanlık yarışında olan Aylin Özsavaş ve Mehmet Nezih Hacıalioğlu, güçlerini birleştirerek sürpriz bir hamle yaptı. Pazar günü gerçekleştirilecek seçimde, Özsavaş’ın liderliğinde yarışa katılacakları basın toplantısıyla duyuruldu.
Toplantıda ilk söz alan Hacıalioğlu, “TÜRSAB’da üyeyi merkeze alan, şeffaf ve adil bir yönetim vizyonunu hayata geçirmek için kurduğumuz güç birliği, 22-23 Kasım’daki Genel Kurul’da yenilenmenin ve demokratik katılımın kapısını açacak” dedi. Hacıalioğlu, mevcut yönetimin kaynakları yanlış projelere harcadığını ve şeffaflıktan uzak olduğunu belirterek, amaçlarının TÜRSAB’ı üyeye dayalı ve adil bir yapıya taşımak olduğunu vurguladı.
“Hedefimiz aynı, yolumuz ortak”
Hacıalioğlu, Özsavaş ile uzun değerlendirme ve karşılıklı istişare süreci sonucunda bu birlikteliğe karar verdiklerini belirterek, “Ortaya çıkan bu birliktelik, sadece iki adayın yan yana gelmesinden çok daha fazlasını ifade ediyor. TÜRSAB’ın yıllardır uzaklaştığı üyeyi merkeze alan güçlü bir yenilenme vizyonunun ilanıdır” ifadelerini kullandı. Yeni yönetim vizyonlarını dijital dönüşüm, hesap verebilirlik ve üyeyi karar süreçlerinin merkezine koymak üzerine kurduklarını söyledi.
Özsavaş: “Üyeyi merkeze alan anlayışla hareket edeceğiz”
Başkan adayı Özsavaş ise Hacıalioğlu ile yaptıkları ittifakın sektörde yeni bir dönemin başlangıcı olacağını belirterek, “Bugün tarihi bir güne şahitlik ediyorsunuz. Yıllarını sektöre adamış bir isim tarafından bu birlikteliğe davet edilmek büyük bir onur” dedi. Özsavaş, mevcut yönetimin 8 yıldır sektörün sorunlarını derinleştirdiğine dikkat çekerek, “Artık buna seyirci kalmayacağız” ifadesini kullandı.
TÜRSAB’ın dar bir çevrenin etkisi altında yönetildiğini, eleştiriye kapalı ve üyeden uzak bir yapı sergilediğini söyleyen Özsavaş, yeni dönemde tüm üyelerin teknolojiye erişebileceğini ve kurumun tüm imkânlarının adil şekilde kullanılacağını vurguladı. Özsavaş, “Biz ayrıştırmayı değil birleştirmeyi seçtik. Tüm meslektaşlarımızı el ele vererek bu kurumu yeniden ayağa kaldırmaya çağırıyoruz” dedi.
Özsavaş ve Hacıalioğlu’nun oluşturduğu “TÜRSAB Güç Birliği”, turizm sektöründe adalet, şeffaflık ve liyakati ön plana çıkaracak bir yönetim dönemi vaat ediyor. Her iki aday da tüm üyeleri sandığa gitmeye ve seçim sürecinin olgunluk, saygı ve mesleki dayanışma içinde geçmesini sağlamaya davet etti.