'Türkiye, güçlü yürüyüşünü sürdürecek' (Özel Haber)

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, gündeme dair gelişmeleri gazetemize değerlendirdi. Başkan Angı, erken seçim isteyenlere yönelik “Cumhur İttifakı ile birlikte Türkiye, güçlü yürüyüşüne 2023’te de devam edecek” dedi.

'Türkiye, güçlü  yürüyüşünü sürdürecek' (Özel Haber)
Yayınlanma:
Güncelleme:

turkiye-guclu-yuruyusunu-surdurecek.jpgAK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı,  AK Parti İl Kongresi için yapılan hazırlıkları, Konya’ya yapılan yatırımları, erken seçim tartışmalarını, barolar seçim tasarısı ve kıdem tazminatı düzenlemelerini ve 15 Temmuz’dan bu yana Türkiye’nin sürecini değerlendirdi.Başkan Angı, ilk olarak Eylül ayında yapılacak il kongresiyle ilgili konuşmasında partinin hazır olduğunu ve gerekli yenilikleri tamamladıklarını dile getirdi. Pandemiden dolayı tedbirlerin üst sınırda tutularak il ve ilçe kongrelerini yapacaklarını dile getiren Angı, “Kongreler, partilere yenilik kazandırmak için yapılır. Bizde bu konuda hazırlıklarımızı yaptık, gerekli yenilemeleri tamamladık.  Geçtiğimiz gün 3 ismi yönetimden yürütmeye taşıdık. Kongre öncesinde liste belirlemek gibi bir durum yok. Bunun yanında, mevcut yönetimde yer alan arkadaşlarımızdan “Yoruldum” diyen veya değişim isteyen arkadaşlarımız olursa onların yerine yeni isimler getirilecektir. Bunların dışında olağanüstü bir liste hazırlığı gibi bir durum yok. Bunun yanında sahadaki ekiplerimiz de toplumun isteğine göre çalıştı. Bu çalışmalarımız sonucu vatandaşlarımız da bizi iktidara taşıdı. AK Parti ailesi, genel başkandan sandık kurullarına hep bir düzen ve hiyerarşi içinde çalışmıştır ve çalışmalarına devam edecek” diye konuştu.

turkiye-guclu-yuruyusunu-surdurecek-002.jpg

“KONYA’NIN YATIRIMLARINI CUMHURBAŞKANI BİZZAT TAKİP EDİYOR”

Başkan Angı, son olarak Konya Ovası’na yapılan KOS yatırımı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan yatırımları değerlendirerek Konya’nın yatırımlarını ele aldı. Konya’nın son yatırımlarını hatırlatan Angı, “Konya’ya su getirme projeleri Osmanlı Devleti döneminde yapılmış. Bu dönemden itibaren Konya’nın sulama projeleri ya yarım kalmış ya da hiç başlanılmamış. 2002’de AK Parti iktidar olduktan sonra, Konya’daki yarım kalmış projeleri bitirmeye başladı. Bunların başında Mavi Tünel Projesi bulunuyordu. Refah Yol hükümeti tarafından ihalesi yapılmış, daha sonraki hükümet tarafından yatırım programından çıkarılmıştı.  AK Parti olarak bu projenin yatırım programına girmesi için büyük emekler çektik. 2006 bütçe görüşmelerinde dönemin Başbakanı Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Mavi Tünel Projesi ve Bağbaşı Barajı tekrar yatırıma alındı. 13 adet Konya Sulama Projesi bulunuyor.  Bunun yanında Konya’da önemli  yatırımlarımız devam ediyor. Konya ile ilgili tüm projeleri Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan takip etmiştir. Konya’da tarım, sanayi, ulaşım, eğitim ve birçok alanda projeler devam ediyor. Türkiye’nin bu seviyeye gelmesi AK Parti’nin tek bir üyesinden Cumhurbaşkanımıza kadar koordinasyonlu çalışmalarıyla gerçekleşti” dedi.

turkiye-guclu-yuruyusunu-surdurecek-003.jpg

“MAKAM PEŞİNDE KOŞAN DEĞİL ÇALIŞAN BİR HÜKÜMET VAR”

15 Temmuz’un sene-i devriyesiyle ilgili konuşan Başkan Angı, Türkiye’nin bu tarihten itibaren büyük bir değişim içinde olduğunu vurguladı. Angı, 15 Temmuz’dan sonra Cumhur İttifakı kurularak, milletin derdiyle dertlenildiğini ve Türkiye’nin geleceğe en iyi şekilde hazırlandığını dile getirdi. Yeni dönemde ülkenin kalkınması için çabalayanlarla, makam-mevki peşinde olanların ayrıştığını söyleyen Angı, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle Türkiye, azimli yürüyüşüne devam ediyor. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, tüm kurumlarıyla birleşmiş bir sistemdir. Bu ülkenin geleceği için çalışan insanlar bir araya geldi. AK Parti ile beraber MHP, Cumhur İttifakı oluştu. Makam peşinde koşan değil çalışan bir yönetim bulunuyor. Diğeri tarafta da proje üretmeyen sadece Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı iktidardan indirmek için uğraşan bir yapının olduğunu görüyoruz. 15 Temmuz’dan sonra artık Türkiye güçlü yapısıyla çalışmalarına devam edecek. Aziz milletimiz de bu yapılara izin vermedi” diye konuştu. Başkan Angı, Türkiye’nin gelecek nesillere daha güçlü olarak bırakılması için durmadan çalışmak ve üretmek gerektiğini  de belirtti.

“PROJESİ OLMAYANLAR ‘ERKEN SEÇİM’ DİYOR”

2002 yılından bu yana başarılı olamayan partilerin zaman zaman erken seçim propagandası yaptığını söyleyen Angı, “2002 yılından bu yana; yerel seçim, referandum, genel seçimler oldu. Bu seçimlerde başarı sağlayamayan partiler halen bir proje ortaya koyamadan, erken seçim tartışması açmak istiyorlar. En son yaşanan yerel seçimlerde gökteki yıldızları vadettiler. İstanbul’da vaat edilen projeler hayata geçmedi. İstanbul’da iş hayata geçince yapılan projeleri bile muhafaza edemeyip 25 yıllık emekler heba ediliyor. Bunların iş yapma şekillerini anlamak mümkün değil. Türkiye’nin gündeminde erken seçime yer yok. 2023 yılındaki seçimlerde Türkiye güçlü yürüyüşüne devam edecek” şeklinde konuştu.

turkiye-guclu-yuruyusunu-surdurecek-004.jpg

“MESLEK KURULUŞ KANUNLARI GÜNCELLENMESİ GEREKİYOR”

Baro seçim tasarısı ve kıdem tazminatı ile ilgili konuşan Angı, meslek kuruluşları kanunlarının çok eskidiğini ve güncellenmesi gerektiğinin altını çizdi. Yasaların eski olmasından dolayı meslek kuruluşlarının, işlerini yapmadıklarını sadece siyasi söyleme sahip olduklarını belirten Angı, “Kuruluşlar meslekleriyle değil ülkede yapılanlara karşı siyasi söylemlerden ileriye gitmeyen yapılara dönüştüler.  Örnek vermek gerekirse, Konya’da Elektrik-Elektronik Mühendisleri Şubesi kurulması gerekiyor. Fakat mevcut kuruluşlar buna izin vermiyor. Meslek kuruluşları, şubeleşmesi gereken yerlerin önüne engel koyuyorlar.  Bazı meslek grupları, kendilerini büyük bir kutsiyet sayıp mevcut düzenlerinin değişmemesini istiyorlar. Barolarla konuşarak meselelerin çözülmesi istendi fakat barolar asla buna yanaşmadılar. Aynı olay kıdem tazminatı için de geçerli. Şu anda kıdem tazminatı alan kişi oranı, çalışan sayısına göre yüzde 14’lerde bulunuyor. Yeni düzenlemeyle bu sayı yüzde 90’lara yaklaşacak. Daha önce SSK, üniversite ve diğer hastanelerin tek çatı altında toplanmasına karşı çıkanlar, bugün kıdem tazminatı düzenlemesine de karşı çıkıyorlar. Burada alternatif teklif varsa getirilmesi gerekiyordu, fakat ne barolardan ne de sendikalardan bir alternatif teklif getirilmedi. Makam mevki derdinde olanlar yeni düzenlemeleri istemiyorlar” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.