Türk Polis Teşkilatının 'çelik kanatları'

Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Daire Başkanlığının bünyesinde, terör başta olmak üzere suçlularla mücadelede görev alan iki kadın pilot, meslektaşlarının 26 Nisan Dünya Pilotlar Günü'nü kutladı.

Türk Polis Teşkilatının 'çelik kanatları'
Yayınlanma:
Güncelleme:

Hava araçlarıyla 41 yıldır vatan semalarında huzur ve güvenliği sağlayan Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Daire Başkanlığının bünyesinde, terör başta olmak üzere suçlularla mücadelede görev alan iki kadın pilot, meslektaşlarının 26 Nisan Dünya Pilotlar Günü'nü kutladı.

turk-polis-teskilatinin-celik-kanatlari.jpg

HEMCİNSLERİNİN GÖZÜNÜ GÖKYÜZÜNE ÇEVİRDİLER

Birçok kadına yol gösterip cesaretlendiren başarılı kadın pilotlardan Pilot Komiser Ebru Melek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, komiser yardımcısı olarak başladığı mesleğinin çocukluk hayali olduğunu anlattı.

Pilotaj eğitimlerini başarıyla tamamladığını belirten Melek, 4 yıldır Emniyet Teşkilatında görevini gururla yaptığını söyledi.

turk-polis-teskilatinin-celik-kanatlari-001.jpg

Mesleğinin zorlukları olduğunu ama pilot olmak isteyen kadınlara örnek olup, yol gösterip cesaretlendirdiklerinden dolayı gurur duyduklarını belirten Melek, şunları söyledi:

"Elbette tüm mesleklerde olduğu gibi bu mesleğin de zorlukları var ama kadın olmamız Türkiye ve dünya kadınlarına örnek teşkil etmemiz daha da gurur verici. O yüzden bu mesleğe daha sıkı sarılıp gururla, severek yapıyoruz. Kadın olarak genç kızlara örnek olduğumuz için gurur duyuyoruz. Bu mesleği gönlünce seven, icra eden ve gururla taşıyan tüm pilotların Dünya Pilotlar Günü'nü kutluyorum."

Kendisini görüp pilot olmak isteyen çok fazla kadın bulunduğunu söyleyen Melek, kadınlara şöyle seslendi:

"Hiçbir zaman, hiçbir şeye imkansız gözüyle bakmasın, 'ben yapamam, ben kadınım' demesinler. Hiçbir şeyin imkansız olmadığını görüyoruz. İstedikleri zaman her şeyi başarabilirler. Hayalleri ise, çok çalışsınlar, çok istesinler. Bu yolda emek gösterdikleri zaman istediklerine ulaşabilirler."

turk-polis-teskilatinin-celik-kanatlari-002.jpg

"7/24 TÜRK POLİSİNİ GÖKLERDE TEMSİL EDEREK HER ZAMAN GÖREVİMİZİN BAŞINDAYIZ"

Başkanlık bünyesinde görev yapan Pilot Komiser Özge Karabulut da eğitimleri başarıyla tamamlayarak Atak helikopterinin kokpitine oturmayı hak etti.

Karabulut, bu başarısıyla Türkiye'nin ilk kadın taarruz helikopter pilotu olarak tarihe geçti.

Pilotaj eğitiminin ardından Bell 429 ve Atak helikopterlerinin intibak eğitimlerini de başarıyla tamamladığını belirten Karabulut, dünya üzerinde ilk kez bir polis teşkilatının, görev konseptini değiştirerek taarruz helikopterini envanterine kattığına dikkati çekti.

Görevini polis üniformasıyla ifa ettiği için sorumluluklarının üst düzeyde olduğunu anlatan Karabulut, "Devlet görevlisi olduğumuz için zorlu operasyonlarda görevlerimize devam ediyoruz ve 7/24 Türk polisini göklerde temsil ederek her zaman görevimizin başındayız." dedi.

turk-polis-teskilatinin-celik-kanatlari-003.jpg

Tüm pilotların 26 Nisan Dünya Pilotlar Günü'nü kutlayan ve çok çalışarak bu noktaya geldiğini ifade eden Karabulut, pilot olmak isteyen gençlere de şöyle seslendi:

"Öncelikle helikopter pilotu olmayı gerçekten istemeleri gerekiyor. Hayatlarını buna göre şekillendirmezlerse çok yıpranabilirler. Sabırlı bir şekilde azimle, çok çalışmalarını öneriyorum. Başta şehit pilotlarımızın ruhları şad olsun. Bu vesileyle tüm pilotlarımızın da Dünya Pilotlar Günü kutlu olsun."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.